Fyringer gav Maconomy overskud i 2003

Softwareselskabet Maconomy vender ryggen til tocifrede millionunderskud og kan for første gang siden børsintroduktionen i 2000 præsentere aktionærerne for et overskud. Det skyldes primært en vellykket rationalisering af selskabet, som har kostet 40 procent af medarbejderne jobbet.

For første gang i fem år kommer det børsnoterede københavnske softwareselskab Maconomy ud med sorte tal på bundlinjen.

Overskuddet kommer i kølvandet på en massiv rationalisering af selskabet, der blandt andet har kostet 127 medarbejdere jobbet siden 2002.

Selskabet, der blandt andet sælger ERP-software af samme navn, har slidt med økonomien igennem flere år, og har siden børsintroduktionen i december 2000 landet det ene høje tocifrede millionunderskud efter det andet.

Skuden er vendt

Men nu er udviklingen vendt og selskabet præsenterer i dag et årsregnskab for 2003 med et overskud på 9,5 millioner kroner, hvilket står i skærende kontrast til underskud på henholdsvis 75 millioner kroner og 91,5 millioner kroner i 2002 og 2001.

Maconomy A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning150,5158,5
Resultat før skat6,2-77,1
Resultat9,5-74,9
Egenkapital102,995,3

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra selskabets administrerende direktør, Bent Larsen, men Anette Galskjøt, kommunikationsansvarlig for Maconomy, oplyser, at resultatet er udtryk for, at det er lykkedes for Maconomy at rette op på skuden.

- Vi er tilfredse med resultatet, der følger efter en rationalisering af hele selskabet, som blandt andet har medført, at medarbejderstaben er blevet reduceret med 40 procent siden 2002, siger hun.

Maconomy havde 315 medarbejdere i 2001, mens selskabet i gennemsnit måtte nøjes med 188 ansatte sidste år. Ifølge Maconomy har selskabet i dag lige under 200 ansatte.

2003 begyndte ellers skidt for virksomheden, der i første kvartal måtte notere sig et fald i omsætningen på hele 30 procent. Det blev dog rettet noget op i løbet af de sidste otte måneder, men omsætningen landede alligevel fem procent lavere end året i forvejen.

Ifølge Maconomy er dette dog ikke hele sandheden, idet selskabet ville have haft en fremgang i omsætningen på syv procent, hvis det ikke havde været for faldet i dollarkursen.

- Det er glædeligt, at omsætningen er landet på det niveau. Vi har nemlig primært fokuseret på at få vores forretning til at give overskud i år. Vi har gennemført en total ændring af måden at styre virksomhedens økonomi på, siger Anette Galskjøt.

Bedre styr på økonomien

Hun fortæller, at Maconomys succes i 2003 også skyldes, at der er indført strammere økonomistyring i de lande, hvor Maconomy er repræsenteret som for eksempel USA, Tyskland, Norge og Sverige.

Derudover har selskabet ændret salgsstrategi, så Maconomy i dag satser benhårdt på ERP-systemer til fire brancher.

- Vi satser primært på præfabrikerede ERP-systemer, der tilpasses virksomheder indenfor reklame-, revisor-, konsulent og forskningsområdet, sige hun.

Maconomy forventer, at omsætningen stiger med mere end 10 procent næste år og lander på omkring 170 millioner kroner, mens overskuddet bliver 12 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere