Mobilselskaber satser på mikrobetalinger

Fire af Europas største mobilselskaber, T-Mobile, Orange, Telefónica og Vodafone, er næste år klar med en mikrobetalingstjenste til mobiltelefoner, Simpay. Selskaberne satser på, at tjenesten udvikler sig til en de facto-standard for betaling af ringetoner, logoer og andet indhold til mobiltelefoner.

Fire af Europas største mobiloperatører, Orange, T-Mobile, spanske Telefonica og Vodafone, går næste år i luften med deres eget mikrobetalingssystem til mobiltelefoner, Simpay.

Selskaberne håber, at Simpay får bred opbakning blandt Europas mobilselskaber, og hævder, at 10 andre operatører, heriblandt Debitel, 3, Mobilkom og Teliasonera, er interesserede.

Simpay blev etableret sidste år med det formål at skabe et fælles mikrobetalingssystem, som gør det enklere for kunden at betale for ringetoner, spil og andet indhold til mobiltelefoner.

Planen er, at mobilkunderne skal betale mobilindholdet over telefonregningen.

- Vi fokuserer i udgangspunktet på betalinger under 75 kroner for digitalt indhold. Vores markedsanalyser blandt forbrugere og indholdsleverandører viser, at den største efterspørgsel findes netop i det prisleje, siger Tim Jones, administrerende direktør for Simpay.

Skaber mobil-trafik for 7,5 milliarder kroner

Direktøren har store forventninger til betalingssystemet. Han regner med, at det vil genere data- og mobiltrafik for 7,5 milliarder kroner i 2007.

- De mange mobiltransaktioner vil skabe ekstra datatrafik hos Simpay-medlemmerne, mens forbrugerne kan glæde sig over et enkelt betalingssystem til mobilen, som sandsynligvis bliver en form for standard, siger han.

Simpay ruller systemet ud i 2005 og har planer om at lægge ud i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien og Frankrig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere