Tiscali overvejer at lukke i Norge og Sverige

Den italienske internetudbyder Tiscali overvejer at trække sig ud af de norske, svenske, schweiziske og sydafrikanske datterselskaber og i stedet koncentere kræfterne om fem centraleuropæiske lande. Ifølge den danske Tiscali-direktør er hans selskab ikke i fare, men tværtimod et satsningsområde.

Internetudbyderen Tiscali overvejer at dreje nøglen om i Schweiz, Norge, Sverige og Sydafrika.

Tiscali overvejer tilbagetrækning fra de fire lande, fordi internetleverandøren kun sidder på ganske få procent af bredbåndskunderne.

Samtidig er vækstmulighederne dårlige, og markederne ramt af strikse reguleringer.

Tiscali vil det næste års tid granske de fire landes regnskabstal nøje og så beslutte, om det skal fortsætte med at sælge bredbånd i de pågældende lande.

Den italienske bredbåndsleverandør vil i stedet satse på Storbritannien, Frankrig, Italien, Benelux-landene og Tyskland, hvor selskabet henter 80 procent af dets omsætning. Det er også i disse lande, at 90 procent af Tiscalis bredbåndskunder bor.

Herhjemme afviser Tiscalis administrerende direktør, Serge Lupas, at det danske selskab er truet af lukning.

- Tværtimod er Danmark et satsningsområde for Tiscali. Selskabet har investeret et trecifret millionbeløb i at opbygge eget netværk. Så det giver jo ingen mening at ville lukke den danske forretning nu, siger han.

Tiscali har, siden selskabet købte internetudbyderen Image Scandinavia af den senere Telmore-stifter Frank Rasmussen, tabt 685 millioner kroner i Danmark. Men ifølge Serge Lupas går det fremad for Tiscali nu.

- Vi får stadig flere bredbåndskunder, og vi står i en stærk position på det danske marked, som eksempelvis forretningen i Tyskland misunder os. Vi har infrastrukturen på plads, og vi har investeret i et nyt kundecenter, der nok skal få rettet op på Tiscalis lidt blakkede ry, siger han.

Tiscali fordobler indtjening

Overvejelserne om en mulig tilbagetrækning fra Norge, Sverige, Schweiz og Sydafrika kommer i kølvandet på Tiscalis præsentation af regnskabstal fra 4. kvartal 2003.

Her kunne internetleverandøren præsentere investorerne for en fordobling af selskabets indtjening, hvilket primært skyldes nye bredbåndskunder.

Tiscalis EBITDA, indtjening før af- og nedskrivninger, skat og renter, steg fra 101 millioner kroner i fjerde kvartal 2002 til 206 millioner kroner i de sidste tre måneder sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere