Crusoe i servere

Den lille, strømbesparende Transmeta-chip kan også bruges i små servere.

indhold

Det lyder som en vittighed, men der er faktisk kommet Transmeta Crusoe-baseret servere på markedet. Meningen er, at en masse af de små billige processorer skal erstatte de store, ressourcekrævende processorer, man normalt finder i servere. Det kan betyde mindre strømforbrug, lavere varmeudvikling og god økonomi.

Det amerikanske firma FiberCycle står bag WebBunker 206i, hvor en eller to Crusoe TM5600 633 MHz processorer er placeret på server-kort, der kan hot-swappes. Seks af disse kort kan være i en 2U server, og dermed kan et standard server-rack rumme op til 252 processorer.

Canadiske Rebel.com laver små stand-alone Internet-servere, beregnet til mindre virksomheder. NetWinder 3100 drives af en 533 MHz Crusoe-processor. Samme firma fremstiller også større servere, hvor flere Crusoe-chips arbejder sammen. Denne model, der hedder NetWinder 3400, er dog kun på prototype-stadiet.

På CeBIT kan man selvfølgelig ikke bare se Crusoe-baserede servere. Adskillige producenter, her iblandt Philips, fremviser webpads og bærbare pc'er med forskellige udgaver af chippen. Transmeta fortsætter med at udvikle processoren, og vil snart lancere Crusoe TM5800 produceret med 0,13 mikron teknologi. Skridtet derefter hedder 256-bit processorer til afløsning af de nuværende 128-bit versioner.

De små server-kort fra FiberCycle kan enten rumme to komplette Crusoe-systemer eller et system samt en harddisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere