Motorola hurtigt ude med walkie-talkie-mobil

Amerikanske Motorola sender push-to-talk-telefoner ud til de danske mobil-forhandlere. Telefonerne kan blandt andet bruges som gammeldags walkie-talkier, men kunderne har foreløbig ingen glæde af funktionen, fordi ingen teleselskaber understøtter teknologien. "Det kommer", fastslår Motorola.

Verdens næststørste producent af mobiltelefoner, Motorola, sender en telefon med push-to-talk-teknologien ud i de danske butikker.

Teknologien gør det blandt andet muligt at bruge telefonen som en gammeldags walkie-talkie, men danske kunder skal ikke regne med at komme til at sige "roger and over" i mobilen foreløbig, da ingen danske mobilselskaber understøtter teknologien.

Motorola forventer dog, at det hurtigt ændrer sig.

- Vi forhandler med flere operatører i øjeblikket, og jeg er overbevist om, at flere push-to-talk-tjenester dukker op hos flere operatører herhjemme inden årets udgang, siger Claus Dyhr, salgsdirektør for Motorola.

Han ønsker ikke at oplyse, hvilke operatører der er på banen. Orange har som det eneste af de store teleselskaber i Europa meldt ud, at det satser på push-to-talk-teknologien.

Orange ruller push-to-talk ud i Frankrig og England i marts og otte andre lande i Europa - heriblandt Danmark - får tjenesten inden udgangen af 2004.

Walkie-succes i USA

I Nordamerika går det anderledes hurtigt med walkie-talkie-mobilerne. Derfor regner Motorola også med, at erfaringerne fra hjemmemarkedet kan bruges til at stjæle markedsandele fra finske Nokia, der er europæernes foretrukne mobil-mærke.

- Jeg er sikker på, at teleoperatørerne kan se det smarte i teknologien, der gør det muligt for flere personer at være i kontakt med hinanden via talebeskeder til en billig pris, siger Claus Dyhr.

Ved push-to-talk trykker brugeren på en knap på telefonen, indtaler en besked og sender den. Forbindelsen oprettes med det samme som på en walkie-talkie.

Brugeren kan også se, hvilke af kontaktpersonerne der er klar til samtale, og hvem der er optaget. Altså er der tale om en form for instant messaging på mobilen, der minder om eksempelvis MSN Messenger og ICQ på nettet.

Frem for alt er det muligt at sende talebeskeder til flere kontaktpersoner på én gang, ligesom det er tilfældet i private radionetværk, som eksempelvis politiet og taxaselskaber benytter.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO

HusCompagniet A/S

Application Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere