Nu har hardware-eksperterne hos iFixit analyseret det nye smartwatch Pebble, der blev lanceret i januar efter en meget vellykket kampagne på crowdfunding-platformen Kickstarter. Næsten 70.000 brugere har støttet projektet på Kickstarter og bidraget med et samlet beløb på omkring 60 millioner kroner.
Det populære websted iFixit er kendt for sine "teardowns". Her tager man de nyeste it-produkter, typisk fra Apple, og piller dem fra hinanden - både bogstaveligt og i overført betydning. Denne gang er det så Pebble, der er kommet under kærlig behandling.
Det gik ikke så godt. For at kunne åbne urets kabinet har man forsigtigt varmet uret op, så limen blev blød. Men det førte til, at display-glasset knækkede.
"Det er umuligt at åbne enheden uden at ødelægge den eller i det mindste kompromittere den vandtætte skal, hvilket gør det urealistisk at gennemføre interne reparationer," konstaterer iFixit.
Det betyder også, at batteriet heller ikke kan skiftes ud. Her hjælper det dog en smule, at uret bruger elektronisk blæk, som ikke tærer voldsomt på batteriet. Det anslås, at batteriets levetid (og dermed også urets) ligger på mellem 6 og 10 år.
Den tekniske analyse viser, at uret indeholder en Cortex-M3 ARM-processor og en Bluetooth-chip fra Texas Instruments.
Pebble bruger elektronisk blæk i sit 1,26-tommers display på 144 x 168 pixels, og den kan forbindes til iPhone og Android-telefoner. Selv om der er tale om elektronisk papir, er det også muligt at se klokken om natten - der er indbygget et baglys i uret.
Der er også et indbygget magnetometer, så uret kan bruges som et elektronisk kompas, og en bevægelsessensor sørger for, at man kan styre uret ved at ryste med håndleddet.
Pebble koster omkring 1.000 kr. for alle dem, der ikke har bestilt på Kickstarter.
Hos iFixit fortæller man, at producenten arbejder på et recycling-program for døde Pebble-ure. Det kan hurtigt blive et problem, når uret ikke kan repareres.