Kamp om milliardordre på chip-rejsekort

KMD, CSC, EDS og Unisys lægger i øjeblikket sidste hånd på tilbud på et chipkort-baseret rejsekort, der skal dække hele den kollektive trafik i Danmark i 2009. Rejsekort-systemet, der er bestilt af DSB, HUR, Ørestadsselskabet og fire amtslige trafikselskaber, kommer til at koste omkring to milliarder kroner.

Danske og udenlandske it-selskaber konkurrerer i øjeblikket om at strikke det bedste tilbud på et helt nyt chip-kort-system sammen. Systemet er bestilt af Rejsekort A/S, der ejes af DSB, HUR, Ørestadsselskabet og fire amtslige trafikselskaber.

Syv konsortier blev i december prækvalificeret til at byde på ordren, der går ud på at levere et komplet chipkort-baseret rejsekortsystem, som skal anvendes af alle bus- og togrejsende danskere.

Tilbudsgiverne har nu modtaget udbudsmaterialet fra Rejsekort A/S, og fristen for aflevering af tilbud er udgangen af april.

Blandt de prækvalificerede er et konsortium bestående af KMD, PA Consulting, Nordea og Wincor Nixdorf. Konsortiet får blandt andet kamp til stregen af virksomheder som CSC, T-Systems, Cubic, Unisys og EDS.

- Indtil videre har ingen af de prækvalificerede meldt fra, så vi ser frem til at modtage en række tilbud ved udgangen af april. Ifølge tidsplanen skal tegne kontrakt inden udgangen af 2004, siger Palle Gilbakk, projektchef for Rejsekort A/S.

To milliarder kroner på spil

Det er ikke småpenge, der er på spil. Amtsrådsforeningen har tidligere anslået, at alene udvikling og levering af systemet løber op i en milliard kroner. Dertil kommer driften af systemet i ti år, hvilket kan koste et tilsvarende beløb.

- Men vi ved i realiteten ikke, hvad det kommer til at koste, da vi endnu ikke har modtaget tilbuddene. En del af udbuddet er nemlig, at tilbudsgiverne skal komme med forslag til finansiering, siger projektchefen.

Det nye billetsystem skal skifte gammeldags papirbilletter i bus og tog landet over (plus Øresundsregionen) ud med et elektronisk chipkort. Rejsekortsystemet skal i pilotdrift i hovedstadsområdet fra 2006, hvorefter det spredes til resten af landet. Først fra 2009 vil det være muligt at bruge chipkortet til rejser i hele landet.

Visionen er, at alle danskere skal have deres eget rejsekort, der er gyldigt til hele det kollektive transportsystem.

Tilbudsgiverne skal også komme med forslag til, hvordan Rejsekort A/S kan udnytte investeringen i rejsekortet og tjene penge på at lægge andre tjenester på chip-kortet.

- Det er en væsentlig del af tilbuddet. Vi glæder os til at se, hvad de prækvalificerede præsenterer os for i slutningen af april, siger Palle Gilbakk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere