Artikel top billede

Se Googles snakkende sko

Kom op i tempo på løbeturen, eller dine sko sviner dig til.

Den berømte computerbrille Google Glass er ikke den eneste spændende opfindelse fra internet-giganten. På South by Southwest konferencen i Texas har Google fremvist en "talende sko", der oversætter dine bevægelsesdata til sjove beskeder.

Ifølge TechCrunch er konceptet en del af et nyt kunstprojekt under navnet "Art, Copy, Code", der skal puste nyt liv i helt almindelige hverdagsting.

"Hvis det var en sport at stå stille, så ville du være verdensmester nu!" lyder beskeden fra skoen, hvis du ikke bevæger dig. Dermed bliver skoen også til en slags coach - den sørger for at motivere brugeren.

Der er mange interessante perspektiver i teknologien. Skoen kunne selv sende beskeder ud på sociale netværk om din træning. Et kendt sportsfirma som Nike kan udstyre kendte atleter med snakkende sko - og sende data ud på nettet i realtid.

Google drømmer også om at forvandle andre genstande til snakkende og måske lidt irriterende hjælpere. En af ideerne er et alarmur, kaldet Govil, der sender beskeder til dine kolleger, hvis du er for længe om at komme ud af dynerne.

Men der er stadig kun tale om koncepter og ikke færdige, funktionsdygtige produkter som Google Glass, hvor Google også kunne fremvise de første apps i Texas.

Der er blandt andet en app fra New York Times, der blænder aktuelle nyhedsoverskrifter ind i dit synsfelt, og en Gmail-app, hvor du kan læse dine mails og diktere et svar til brillen.

Men Google erkender samtidig, at den nuværende version af Google Glass ikke kan bruges sammen med normale briller. Det bliver først muligt i en kommende version.

Den første bar i USA har allerede forbudt sine gæster at bruge Google Glass - men det er nok ikke ment helt alvorligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere