Artikel top billede

Nu kan du programmere lyset i dit hjem

Nu kan alle udvikle deres egne apps til det trådløse belysnings-system Hue fra Philips, som styres med en smartphone eller tablet-pc.

Philips har nu åbnet sit belysnings-system Hue for tredjeparts-udviklere og frigivet en officiel programmerings-grænseflade (API), der kan bruges til at styre systemet. Indtil nu har det kun været muligt at kontrollere systemet med Philips' egne mobile apps, hvor man kan indstille farve og lysstyrke og vælge mellem forskellige varme og kolde hvidtoner.

Det nye officielle Software Developer Kit kan hentes hos Github, og der er også en omfattende dokumentation på en ny udvikler-portal.

Det trådløse belysnings-system blev lanceret sidste efterår. I basispakken er der tre LED-pærer, en smartbridge og licens til den mobile app. LED-pærerne skal blot sættes i en almindelig sokkel, mens smartbridgen skal sættes til hjemmets router. Den medfølgende Philips-app kører på iOS- og Android-enheder.

Når app'en er installeret, kan man så fjernstyre lyset med den mobile enhed. Der er blandt andet mulighed for at regulere lyset i hjemmet, selv om man befinder sig et helt andet sted, eller indstille, at lyset skal tændes og slukkes automatisk på bestemte tidspunkter.

Man kan også programmere en slags "lysur", hvor lyset f.eks. blinker eller skifter farve for at indikere, at bussen kører om ti minutter.

Philips har selv udviklet fire færdigprogrammerede lysscenarier, Read, Concentrate, Relax og Energize, men derudover kan man selv vælge blandt de 16 millioner mulige farver.

Fremover kommer der endnu flere funktioner. Philips vil forbinde Hue med andre systemer og sørge for, at det f.eks. kan reagere på videosignaler fra fjernsynet eller lyd fra hifi-anlægget.

Man kunne eksempelvis forestille sig, at Hue dæmper lyset, hvis man spiller stille musik, eller blinker i takt med disco-sange.

Systemet skal også integreres med lokaliseringstjenester, så det kan registrere, hvor brugeren befinder sig, og tænde eller slukke lyset, når man nærmer sig eller forlader hjemmet.

Philips har indgået et partnerskab med Apple, og startpakken kan kun købes gennem Apples butikker. Den koster 1.490 kroner, og systemet kan udvides med op til 50 Hue-pærer, der koster 479 kr. stykket.

Den trådløse forbindelse mellem LED-pæren og routeren kører over Zigbee-teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere