Artikel top billede

Sådan kan du forbedre din sikkerhed med særlige fælder

Udførlig rapport giver dig overblik over, hvordan du med digitale fælder - såkaldte 'honey-pots' - kan overvåge og analysere cyber-angreb.

Læs også:
Se det ske: Disse net-angreb finder sted i dette øjeblik

Sådan forhindrer du et DoS-angreb

Prisliste: Så meget koster en hacker

Hvis du vil forhindre cybe-rangreb i et tidligt stadie, skal du have dine digitale fælder (Honeypots) parat, mener European Network and Information Security Agency (ENISA).

Honeypots er digitale fælder, der bruges til at detektere og analysere cyber-angreb.

Fælderne kan placeres på et utal af måder, mest udbredt er Honeypots installeret i på server-siden eller i et klient-miljø.

Fælderne kan emulere udbredte services som for eksempel HTTP, MSSQL, SSH eller MySQL.

Eventuelle angreb imod Honeypots logges derefter, og du kan på den måde analysere dig frem til, hvor dine sårbarheder er.

ENISA har undersøgt, 30 forskellige Honeypot-systemer, og giver deres anbefalinger videre i en udførlig 183 siders lang rapport.

Her er det bedste værktøj

ENISA har gjort undersøgelsen brugervenlig ved at vurderer de forskellige Honeypots med en smileys.
Her vurderes produkterne blandt andet efter 10 kategorier, deriblandt pris, pålidelighed, kvalitet af opsamlet data og skalerbarhed.

I rapportens konklusion fremhæver ENISA Dionaea som det mest anbefalelsesværdige produkt på grund af Dionaeas store udvalg af services, og den kvalitet som produktet leverer.

Nedenfor ses ENISA's anbefalinger per produkt, målt på de mest udbredte services i it-branchen.

Honeypots er ikke førstevalg i dag

ENISA, der har til erklæret formål om at forbedre og udvikle netværks- og informationssikkerhed i EU, beskriver Honeypots som et stærkt værktøj i sikkerheds-værktøjskassen, men Honeypot-metoderne er endnu ikke for alvor slået igennem.

En undersøgelse fra 2011 som ENISA selv har foretaget blandt CERT's (Computer Emergency Response Teams) viser, at det kun er under 20 procent af CERT-enhederne, der benytter sig af Honeypots.

I Danmark kender vi CERT-enhederne i form af DK-CERT, der sammen med GovCERT informerer og varsler om it-trusler i Danmark.

Læs også:
Se det ske: Disse net-angreb finder sted i dette øjeblik

Sådan forhindrer du et DoS-angreb

Prisliste: Så meget koster en hacker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere