Tirsdagens aviser om it

Politikere afviser bredbåndsindgreb. Software-iværksætter klar til nyt forsøg. TDC melder hackerangreb til politiet. TDC giver sig i klagesag. Ministre besøgte Flextronics.

Politikere afviser bredbåndsindgreb

It-ordførerne Thomas Adelskov (S) og Christian Lund Jepsen (V) afviser begge at gribe ind med ny lovgivning på ADSL-markedet. Senest har Cybercity ellers krævet indgreb, da selskabet har tabt 120 millioner kroner over tre år på grund af TDC's ejerskab af det rå kobber. "Flere gebyrer er fjernet ved årsskiftet. Vi er på vej med en konkurrencepakke på ADSL-området. Og der er også kommet EU-regler, som betyder, at forskellige markeder skal undersøges. Cybercity bliver altså nødt til lige at klappe hesten, siger Thomas Adelskov (S). (Børsen)

Software-iværksætter klar til nyt forsøg

44-årige Christian Dalsgaard, som stiftede Århus-selskabet Resource Software Engineering, er klar til at gøre et nyt forsøg som iværksætter. Han har netop solgt sit livsværk til konkurrenten, 7-Technologies fra Birkerød, og investorerne tabte 20 millioner kroner. Men Christian Dalsgaard har ikke mistet iværksætter-modet, selv om han vil respektere sin et år lange konkurrenceklausul. Når den udløber, vil han forsøge sig inden for elektronik og mobiltelefon-teknologi. (Børsen)

TDC melder hackerangreb til politiet

TDC har meldt hackerangrebet på sin discounttjeneste Mixit til politiet. Selskabet ønsker ikke at uddybe politianmeldelsen. Mixit-webstedet blev lagt ned lørdag af en hacker, der ser ud til at komme fra Tyskland. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

TDC giver sig i klagesag

TDC har givet sig i en sag, hvor en kunde krævede 1.800 kroner af selskabet, fordi han ikke følte sig ordentligt varslet om en prisstigning på op til 500 procent på at sende SMS til udlandet. Sagen var ellers indbragt for landsretten, men TDC betaler nu pengene tilbage til kunden og afslutter "et par håndfulde" lignende sager. Den konkrete sag har kun lille betydning for landets største teleselskab, men et nederlag i retten kunne blive mere fatalt. Teleselskaberne varsler normalt prisstigninger ved at annoncere i dagbladene i stedet for at informere alle kunderne personligt. Den praksis vil selskaberne nødigt lave om på. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Ministre besøgte Flextronics

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen og videnskabsminister Helge Sander, begge Venstre, besøgte i går Nordjylland og telefabrikken Flextronics, der er truet af lukning. Ministrene lovede at tage arbejdsløshedsproblemerne i regionen alvorligt, og Claus Hjort Frederiksen erklærede sig villig til at kigge på reglen om, at ledige højst må tage seks ugers efteruddannelse i løbet af det første år på dagpenge. Den regel forhindrer de arbejdsløse i at omskole sig, og det er nødvendigt, hvis de skal have nye job i Nordjylland, mener de faglige organisationer. (Politiken, Morgenavisen Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere