France Telecom: 14.500 ansatte skal ud

France Telecom nedlægger 14.500 job i år, men vil ikke gennemføre fyringer. I stedet bliver der tale om fratrædelsesordninger og nye job i andre offentligt kontrollerede selskaber.

France Telecom skal gennem nye nedskæringer. 14.500 medarbejdere mister jobbet i år, men de behøver ikke at frygte fyresedler.

I stedet planlægger France Telecom at tilbyde fratrædelsesordninger, så medarbejderne kan komme tidligere på pension.

Desuden udnytter teleselskabet, at det er kontrolleret af den franske stat. Nogle af de overtallige medarbejdere kan forvente at blive tilbudt nyt arbejde i andre offentlige virksomheder.

France Telecom har 217.000 medarbejdere, og sidste år blev der skåret 13.100 stillinger væk efter samme princip, som vil blive brugt i år.

France Telecom ejer blandt andet mobilselskabet Orange, herunder det danske Orange-selskab, som for et år siden fyrede 400 medarbejdere.

De nye nedskæringer er bebudet, fordi France Telecom er i gang med at betale af på en af de største gældsposter, noget selskab nogensinde har haft. Da gælden toppede, var den på over 500 milliarder kroner.

De fleste af de nye nedskæringer sker i Frankrig, men uden for hjemmemarkedet skal der skæres 5.700 job. Ifølge nyhedsbureauet AFP vil Polen blive hårdest ramt. France Telecom ejer 47,5 procent af det polske teleselskab TPSA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere