Artikel top billede

Her er de værste it-miljøsvin

Ny rangliste fra Greenpeace hjælper med at finde de grønneste gadgets.

Greenpeace har netop udgivet sin årlige "Guide to Greener Electronics", hvor de store elektronik-producenter bliver målt på deres miljøindsats. Det er hele produktions-processen, der bliver taget med i vurderingen, og det generelle billede er, at det stadig halter med klimabeskyttelsen.

Ligesom sidste år lander Blackberry-firmaet Research in Motion (RIM) på en bundplacering som den største miljøsynder. Det canadiske selskab har kun fået to ud af 32 mulige point.

Greenpeace kritiserer blandt andet, at RIM bruger skadelige kemikalier som PVC, bromerede flammehæmmere og beryllium i sine produkter.

Helt i toppen ligger indiske Wipro, mens HP kommer ind som nr. 2 og Nokia som nr. 3.

Blandt de 15 producenter på listen ligger Apple og Samsung midt i feltet som henholdsvis nr. 6 og 7, mens japanske giganter som Panasonic, Sharp og Toshiba klarer sig dårligt.

Den største højdespringer er Acer, der har bevæget sig opad med ni pladser og nu ligger som nr. 4.

I et blogindlæg konstaterer Greenpeace, at der er sket fremskridt, når det gælder om at få fjernet de skadelige stoffer, men den næste udfordring er at få overbevist producenterne om, at de skal bruge bæredygtig energi i produktionen.

Det er nok ikke helt tilfældigt, at Greenpeace udsender sin guide lige inden den travle julehandel. Greenpeace har også et godt råd til alle miljøbevidste gadget-elskere.

"Den grønneste valgmulighed er tit, at du kun skal købe det, som du virkelig har brug for, at købe brugt elektronik, og at forlænge levetiden for dine enheder ved at opgradere dem eller udskifte batteriet. Den grønneste elektroniske gadget er normalt den, som du ikke køber," konstaterer Greenpeace.

Det skåner så både miljøet og pengepungen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere