Artikel top billede

Nvidia: Tablets erstatter billige pc'er

En fantastisk tablet-pc er bedre end en billig bærbar, lyder budskabet fra Nvidia.

Hvis man skal tro Nvidia, er forbrugerne begyndt at købe tablet-pc'er i stedet for billige computere. Det er ikke i sig selv en stor nyhed. Kort tid efter introduktionen af de første tablet-pc'er styrtdykkede salget af netbooks. Det er de helt billige, små computere, som typisk ikke kan bruges til andet end at gå på nettet og ordne mindre opgaver.

Men budskabet fra Nvidia er, at forbrugerne nu har indset, at "en fantastisk tablet-pc er bedre end en billig bærbar".

Det kan signalere et fundamentalt skifte i pc-branchen og en stor risiko for chipfirmaer som AMD, der traditionelt satser på low-end-computere, skriver CNET.

"Med Microsoft Surface og Windows RT er forskellen mellem en tablet-pc og en billig notebook stort set forsvundet. Fremtiden for billige pc'er er tablets," siger Nvidia-chef Jen-Hsun Huang.

Hos Nvidia har man da også fordoblet chipsalget til tablet-pc'er i løbet af et år, og det samlede salg af mobile chips er steget med 50 pct. i samme periode. Huang forventer, at Nvidia vil sælge 30 millioner Tegra-chips i år, og han mener, at mobile processorer vil tage markedsandele fra de helt billige computere.

"Fra vores synspunkt bliver pc'en spist af tablets," som han udtrykker det.

Det er selvfølgelig godt nyt for Nvidia. Firmaets grafikkort bliver typisk ikke brugt i de helt billige computere, men selskabets mobil-processor Tegra findes i stadig flere tablet-pc'er.

Windows RT er det første styresystem fra Microsoft, der kører på ARM-processorer, og Microsofts egen Surface-tablet bruger også Tegra.

"Windows RT er en monumental begivenhed for pc-industrien. Det handler om at gøre pc'en moderne, for nu kan den forvandles til både en tablet og en fuld pc," siger Jen-Hsun Huang.

Det store problem for Nvidia er dog, at firmaet stadig tjener de fleste af sine penge med grafik-processorer til stationære og bærbare computere. Det faldende pc-salg gør ondt hos selskabet, og det er langt fra sikkert, at forbrugerne vil kaste sig over Windows RT med samme entusiasme som Nvidia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere