Den franske stat redder Bull

Den franske regering vinker farvel til 3,3 milliarder kroner, som den har lånt til landets tidligere IT-stolthed, Bull. Det giver Bull tilstrækkeligt luft til at komme oven vande, hvis vel at mærke EU accepterer statsstøtten.

Franske Bull, tidligere et af Europas mægtigste IT-selskaber, ser ud til at have fundet en vej ud af sin økonomiske suppedas.

Bull døjer med en kæmpegæld til obligationsejerne, som selskabet nu har fået tilslutning til at konvertere til aktier. Men det er langt fra sikkert, at alle kvaler dermed er slut.

Et centralt punkt i aftalen er en aftale med den franske stat, som har lånt Bull 3,7 milliarder kroner. Dem vinker staten nu farvel til 90 procent af, 3,3 milliarder kroner.

Den franske regering har til gengæld sikret sig, at Bull betaler 30 procent i skat af overskud, der er større end 75 millioner kroner. Den aftale løber i otte år.

Men, for der er et meget stort men, den franske regering har gjort aftalen betinget af, at den bliver godkendt af EU, og det kan blive endog meget svært. Konkurrencekommissær Mario Monti anlagde allerede i november en sag ved den europæiske domstol, fordi regeringen ikke har krævet hele lånet til Bull betalt tilbage. Den oprindelige frist udløb i juni.

Også obligationsejerne mister 90 procent af deres tilgodehavende. De får til gengæld aktier i Bull.

Det franske IT-selskab er kun en skygge af sig selv, efter det allerede sidst i halvfemserne kom i alvorlig krise. Den første blandt andet til, at Bull i 2001 solgte sit service-selskab, Integris, til franske Steria, som dermed også overtog forretningen i Danmark. Tilbage i Bull blev hardware- og infrastrukturforretningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere