Artikel top billede

Samsung kommer med programmerbare NFC-tags

Med de nye Samsung Tectiles kan NFC-teknologien måske endelig få sit store gennembrud.

Samsung vil nu sælge programmerbare NFC-tags til almindelige forbrugere under navnet Tectiles. NFC er en forkortelse for Near Field Communication og bruges til at overføre data over korte afstande. Teknologien er indbygget i mange smartphones og den bliver blandt andet brugt til mobile betalinger, hvor man blot behøver vifte med mobilen i forretningen for at overføre pengene.

De nye NFC-tags kan bruges til at automatisere forskellige funktioner i Samsungs egne Galaxy-smartphones med NFC-teknologi. Hvis brugeren holder sin smartphone i nærheden af en tag, kan den f.eks. åbne en applikation, starte et opkald, skifte telefonen til lydløs tilstand eller oprette en aftale i kalenderen.

Man kan også automatisere statusopdateringer, "synes godt om" tilkendegivelser og check-ins på sociale netværk som Facebook og Foursquare.

Så man kunne eksempelvis forestille sig, at et Tectiles-mærkat kan anbringes ved indgangen til en biografsal og automatisk sørge for, at der bliver slukket for lyden i telefonen.

Tectiles har også mange andre funktioner. Det kan bruges til at koble telefonen på et trådløst netværk eller starte download af software. Telefonens indstillinger for ringetoner, WLAN, lydstyrke og displayets lysstyrke kan ændres. En NFC-tag kan automatisk åbne browseren og sende brugeren til en bestemt webadresse.

Den nødvendige software til at programmere NFC-tags kan downloades i Google Play-store. Det fungerer kun med smartphones som har NFC indbygget, og nogle af funktionerne er begrænset til Samsungs egne telefoner. En pakke med fem Tectile NFC-tags koster 15 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere