Artikel top billede

Hver sjette computer er helt uden antivirus

Trods de mange historier om farlig malware er der stadig mange computere, som er uden beskyttelse.

Ifølge en global undersøgelse bestilt af den Intel-ejede sikkerheds-leverandør McAfee er det 17 procent af verdens computere, som er på nettet uden aktiv antivirus-beskyttelse. Det er altså hver sjette computer, som ikke er beskyttet.

Blandt de 22 lande i undersøgelsen er Danmark i top-fem. Her er det kun 14,9 pct., hvor der ikke er installeret eller aktiveret antivirus. I bunden ligger Singapore, hvor det er 21,75 pct. eller mere end hver femte computer uden beskyttelse mod virus.

Det ser ud til at finnerne er de mest sikkerheds-bevidste - her er det mindre end hver tiende computer, der ikke er beskyttet.

Hvis man kigger nærmere på tallene, så viser det sig at mange pc-brugere faktisk har antivirus installeret, men det er ikke aktiveret på computeren. Det gælder således 5,3 pct. af de danske brugere.

Det kan skyldes, at licensen til antivirus-programmet er udløbet, at brugeren ikke er klar over, hvordan det skal aktiveres, eller at det er blevet deaktiveret for at få computeren til at køre hurtigere.

Et andet resultat i undersøgelsen er, at hver fjerde af de adspurgte mener at det vil være "umuligt" at genskabe deres digitale filer hvis de bliver tabt på computeren. Så der burde være god grund til at beskytte sig.

Her er det dog værd at huske, at antivirus ikke er det eneste middel til at skabe sikkerhed. Som ComON kunne fortælle forleden, er der selv blandt sikkerheds-eksperter mange, som ikke bruger antivirus.

Problemet er, at det er rimelig let for de kriminelle at slippe forbi antivirus-beskyttelsen - de kan endda bruge tjenester som Virus Total til at teste om antivirus-software er i stand til at spotte deres malware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere