Artikel top billede

Pinterest er allerede ni milliarder kroner værd

Japansk internet-gigant investerer nu stort i det nye sociale netværk.

Der er kun gået lidt mere end tre måneder, siden ComON første gang omtalte det nye sociale netværk Pinterest, og tjenesten er stadig i test-fasen, hvor man har brug for en invitation for at blive medlem. Men det er gået rigtig stærkt for Pinterest.

Nu har selskabet afsluttet en ny investeringsrunde, hvor den japanske e-handelsgigant Rakuten sammen med andre investorer har skudt 100 mio. dollar eller næsten 600 mio. kr. i selskabet. Dermed bliver den samlede værdiansættelse for Pinterest på ni milliarder kroner.

Rakuten-chef Hiroshi Mikitani fortæller om baggrunden for investeringen i et interview med Financial Times. Han mener at sociale netværk som Pinterest kan drive yderligere trafik til netbutikker og måske endda blive en større faktor for e-handel end søgemaskiner.

Blandt de eksisterende investorer er Andreessen Horowitz (med Netscape-stifteren Mark Andreessen som medejer), Bessemer Venture Partners og FirstMark Capital. De er også med i den nye investeringsrunde.

Ifølge AllThings D bidrager Rakuten med lidt mere end halvdelen af de 100 mio. dollar, og resten kommer fra de gamle investorer.

Billeder af møbler

Trafikken hos Pinterest er allerede så stor, at selskabet nu ligger som det tredjestørste sociale netværk. Kun Facebook og Twitter er større.

På Pinterest finder man især billeder af indretning, møbler, kunst og mad. De fleste af brugerne (60 pct.) er kvinder og den største aldersgruppe (55 pct.) er mellem 25 og 44 år.

Pinterest kan bedst beskrives som "visuelle bogmærker". Det bruger et lille bookmarklet i browseren - ligesom Instapaper, Tumblr og Delicious - som gør det muligt at "pinne" billeder fra nettet på din væg.

Det geniale er, at Pinterest automatisk viser en oversigt med alle billeder på den pågældende side, når du klikker på "Pin It" knappen. Her kan du så vælge det ønskede billede, der bliver slået op på din væg.

Andre brugere kan så "repinne" billedet på deres væg og de billeder som har fået flest "repins" bliver fremhævet på særlige temasider.

Det bliver typisk brugt til at samle billeder fra netbutikker med mode, møbler og andre ting, som brugerne har lyst til at købe. Hvis man f.eks. planlægger et bryllup kan man hurtigt samle en liste med ting - og det forklarer måske også, hvorfor det især er unge kvinder der bruger Pinterest.

Men det store problem for Pinterest er, at billeder kan blive "pinned" uden tilladelse fra rettigheds-haveren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere