Artikel top billede

ARM vil beskytte Android mod malware

Nu skal sikkerhed indbygges i mobile enheder med ARM-processor på hardware-niveau.

Det britiske chipfirma ARM og de to sikkerhedsselskaber Giesecke & Devrient (G&D) og Gemalto har stiftet et joint-venture som skal udvikle nye sikkerhedsløsninger til alle slags enheder med ARM-processor. Det gælder både smartphones, tavlecomputere, konsoler og intelligente fjernsyn.

ARM ejer 40 pct. af det nye selskab, mens de to andre partnere får henholdsvis 30 procent.

I første omgang er målet at beskytte Android-applikationer på smartphones. Her har der allerede været store problemer med malware.

Der skal udvikles et såkaldt Trusted Execution Environment (TEE), som kombinerer sikkerhed på hardware-niveau med de softwareløsninger, som G&D og Gemalto har udviklet.

ARM fortæller at man vil arbejde hen imod en fælles sikkerheds-standard for mobile enheder, som betyder at brugerne altid kan stole på den kode, der installeres og køres på enheden. 

Det skal også skabe større sikkerhed for mobil banking, e-handel og firma-applikationer med følsomme data.

Den såkaldte TrustZone-teknologi fra ARM er indbygget i den nye Cortex A-processor. De første færdige chipsæt fra Qualcomm og Samsung skulle være klar hen mod slutningen af året.

Der skal også udvikles løsninger til andre platforme end Android, men det er usikkert om der kan etableres et samarbejde med Apple, som også bruger ARM-teknologien i sine produkter.

ARM fremstiller ikke selv chips, men sælger sin teknologi i licens til andre producenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere