Artikel top billede

Derfor stjæler gratis apps strømmen på din Android-telefon

De gratis applikationer til mobilen bruger betydelig mere energi end betalings-programmer.

Forskere fra Purdue University i Indiana har opdaget at gratis mobil-applikationer med reklamer har en skjult pris. De afslører i en ny rapport at gratis-programmerne bruger langt mere strøm end betalings-software. Det skriver digi.no.

Med et specielt værktøj kaldet "eproof" har forskerne målt hvor meget energi der bruges til programmets forskellige tråde.

De har blandt andet testet det gratis Angry Birds til Android. Her viser det sig, at den komponent der står for annoncevisninger repræsenterer hele 45 pct. af energiforbruget. Kun en mindre del bruges til selve spillet. Resten spildes til forskellige andre opgaver.

I andre applikationer kan det være helt op til 65-75 pct. af energiforbruget, der bruges til annoncer. Programmerne starter typisk med at finde brugerens aktuelle lokation, hvorefter denne information sendes til servere, som så returnerer de færdige annoncer. Det tærer alt sammen på batteriet.

Forskerne har testet strømforbruget med forskellige ældre HTC-telefoner, som Magic (Android 2.0), Tytn II (Windows Mobile 6.5) og Passion (Android 2.3). Det har ikke været muligt at teste på iPhone.

Det antydes altså, at batteriet holder længere hvis man kun bruger betalings-programmer uden annoncer.

Men der er også et andet muligt problem. Forskere fra North Carolina State University har opdaget at mange applikationer med annoncer i Android Market henter kode, der betegnes som "aggressiv", og enkelte forsøger ligefrem at indlemme mobilen i et botnet, hvor man ikke selv har kontrol over hvad der kører på telefonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere