Artikel top billede

Se verdens begyndelse på din computerskærm

Microsoft viser verden på nye måder.

Microsoft Research har flere interessante redskaber til folk, der vil vide mere om vores klode.

Research-afdelingen har for eksempel frigivet Microsoft Layerscape.

Layerscape er et cloudbaseret værktøj, som giver forskere mulighed for at visualisere og analysere store mængder data fra jordens indre til det yderste rum. Man kan for eksempel skabe tredimensionelle visninger af jord og hav-data eller skabe visuelle modeller for, hvordan klimaændringer og sygdomme vil udvikle sig. Se video på Microsoft Layerscape.

Nogle af de populære visninger lige nu er for eksempel forstørrede magnetiske felter fra solen og illustrationer af jordskælvsaktivitet fra øerne Samoa og Tohoku.

Se verdens begyndelse

Microsofts research-afdeling har også været involveret i et andet visualiseringsprojekt, der for nyligt er lanceret.

ChronoZoom-projektet er et værktøj i samme boldgade som Layerscape. Her drejer det sig bare om at vise data fra verdens begyndelse. Intet mindre.

Man kan spole milliarder år tilbage og få vist artikler, videoer, lydbidder og meget andet i en slags tidslinje over det som projektet kalder "big history".
Det er altså et redskab, som henter data fra biologi, geografi, historie, miljøstudier, økonomi og meget mere.

Værktøjet skal hjælpe med at skabe bedre forståelse af relationer mellem forskellige begivenheder i vores univers.

Se stjerner på din skærm

Et andet værktøj er Worldwide Telescope (WWT), som kort fortalt kan beskrives som en digital stjernekikkert. Programmet er af ældre dato men bliver stadig opdateret. Tidligere omtalte Layerscape er en overbygning til WWT.

I stedet for at investere i en dyr kikkert kan man betragte stjernehimlen fra sin skærm, selvfølgelig med mange flere muligheder for at sortere i data og visningsmuligheder.
Data og billederne er optaget både fra teleskoper på jorden og rundt i rummet. Så det kan både give et indblik i vores eget solsystem og andre galakser.
Der er altså tale om rigtige billeder fra himmelen, som kan kombineres med digitale lag.

Microsoft mener selv, at værktøjet giver økonomiske trængte firmaer og forsknings-organisationer mulighed for at skabe et billigt planetarium. De kan også trække deres egen vektor-grafik eller data fra tabeller ind i teleskopet og få dem visualiseret på en ny måde.

Almindelige brugere med interesse for astronomi kan for eksempel bruge det til at få oplæste "rundvisninger" fra steder rundt omkring i universet oplæst af eksperter.

Programmet virker både på PC og Mac via Microsoft Silverlight.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere