Artikel top billede

Startups på pengejagt i USA: Hvor er de danske investorer?

FØLJETON: Hvorfor skal man rejse om på den anden side af kloden for at finde håndører til danske iværksættere?

Iværksætter-idéer kan ende som en fuser eller et globalt eventyr. ComON og vores søstermagasin CRN følger i en føljeton opstartsfirmaet Panorama9, der ufortrødent sigter mod en global succes. Dette er episode 5:

En af årsagerne, til at det danske firma Panorama9 stålsat fokuserer på at få fodfæste i USA, er håbet om flere investorer.

Endnu har villig investorer ikke investeret i Panorama9, men direktør Allan Thorvaldsen er stadig fortrøstningsfuld.

"Der er virkelig mange angel-investorer herovre. Det mangler vi altså i Danmark," siger direktøren, som dermed bygger videre på den kritik, som andre succesfulde it-firmaer har luftet på ComON.

"Og mange af de investeringsorganer, vi har i Danmark, er statsejet. Der er selvfølgelig selskaber som Sunstone og Northzone, hvor der også sidder tidligere entreprenører, men det er kendetegnende, at hovedparten er tidligere bankfolk," siger Allan Thorvaldsen.

Og tidligere bankmænd har ikke den lyst og risikovillighed, der er forbundet med tidlige investeringer, mener han.
Derfor kunne det være interessant at få flere private investorer frem i lyset.

"Der er jo flere folk i Danmark, der har haft succes med salg af deres egne virksomheder. Det kunne være interessant at få flere af dem ud af busken, for de vil i højere grad være villige til at investere i en god ide selv om den ikke holder i excel".

"Og mange iværksætter-idéer har jo blot brug for 3-400.000 kroner for at teste, om idéen kan flyve i et par måneder," siger Allan Thorvaldsen, der dog selv er på udkig efter et lidt større beløb.

Over åen efter vand

I sit korte besøg i it-dalen har han mødt danskere, der leder efter investeringer på mellem 50.000 og 100.000 dollars i USA.

"Det er altså relativt få penge at rejse så langt efter. Det er penge, der burde kunne findes derhjemme," siger han i et Skype-interview fra San Francisco.

I USA er der så mange angelinvestorer, at de er samlet i portaler som AngelList. Men LinkedIN bliver også brugt massivt til at connecte andre andre opstartsfirmaer med mulig investorer.

"Folk herovre er rigtig gode til at henvise og forbinde andre iværksættere til folk, der måske kan hjælpe dem. Det kan vi også lære noget af derhjemme. Altså ikke at være bange for at sende folk videre i vores netværk," siger Allan Thorvaldsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere