Artikel top billede

Derfor skal du passe på din smartphone

Hvad sker der med en "glemt" smartphone? Symantec gjorde forsøget.

Hvis du mister din smartphone skal du ikke regne med at blive kontaktet af den person, der finder den. Det viser et forsøg, som Symantec har gennemført. I det såkaldte Honey Stick Project har Symantec-ansatte "glemt" 50 smartphones i forskellige byer som New York, Washington DC, Los Angeles, San Francisco og Ottawa.

De pågældende smartphones var udstyret med et spionprogram, som gjorde det muligt at følge telefonens position og se, hvad den bliver brugt til.

Det viste sig at det kun var halvdelen af telefonerne, der i sidste ende fandt tilbage til den oprindelige ejer.

Nu skulle man tro, at finderen som det første ville slå op i adressebogen for at se nummeret på en person, der kender telefonens ejer. Men telefonbogen blev kun åbnet på 38 af telefonerne.

Til gengæld viste det sig, at 89 procent af finderne kiggede i private billeder, beskeder eller informationer fra sociale netværk på telefonen. Næsten lige så mange forsøgte at få adgang til firmadokumenter på telefonen.

Symantec havde selv placeret forskellige apps og filer på telefonen, der lignede programmer til fjernadgang til firmanetværk og lønafregninger og dermed altså skulle fungere som lokkemad.

Der var også placeret en fil på telefonen, som så ud til at indeholde følsomme kodeord - mere end halvdelen forsøgte at åbne denne fil.

Symantec mener at det lille eksperiment viser, at man altid bør låse sin telefon med en særlig kode, og desuden bør man bruge programmer som gør det muligt at spore telefonen hvis den bliver tabt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere