Artikel top billede

Anonymous-operativsystem er måske en forfalskning

Tør du installere denne software?

Nu er der udsendt en Linux-distribution i hacker-sammenslutningen Anonymous' navn. Den er baseret på Ubuntu 11.10 sammen med MATE Desktop. Det nye Anonymous OS leveres med en række forudinstallerede hacker-værktøjer som kodeords-generatoren ParolaPass, WLAN-programmet WireShark og anonymiserings-værktøjet Tor.

Denne blog fortæller at Anonymous OS er udviklet til "undervisningsformål" og for at "teste sikkerheden på websider".

Men ligesom med alt andet, der gælder Anonymous, så er det meget usikkert hvem der egentlig står bag.

Anonymous skriver selv på sin Twitter-kanal, at operativsystemet er en forfalskning.

"Anonymous OS er falsk, det er fyldt med trojanere," hedder det.

Der er allerede rygter om, at det er myndighederne der har skabt det, og at de har indbygget en skjult bagdør for at overvåge brugerne.

Men det er også muligt, at det er nogle enkelte Anonymous-medlemmer, der står bag, eller personer uden nærmere tilknytning til bevægelsen.

Anonymous OS bloggen advarer mod at anvende Anonymous OS til at ødelægge websider og afviser samtidig at der skulle være skjulte trojanere.

"I vores verden, i Linux- og open source-verden, er der ikke virus. Hvis du tror, at Anonymous OS er fyldt med trojanere eller har bagdøre anbragt af myndighederne eller hackere, så lad være med at downloade det. Men hold op med at påstå, at Linux er farlig og har trojanere," hedder det på bloggen, hvor man også kan downloade softwaren - hvis man tør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere