Artikel top billede

Titanic synker igen på Twitter

Den nye trend er at genskabe historiske begivenheder på sociale netværk.

Natten mellem den 14. og 15. april 1912 ramte passagerskibet Titanic et isbjerg og sank på sin første rejse fra Southampton til New York. Historiens måske mest berømte skibsforlis skete altså for næsten præcis 100 år siden og det har fået det britiske forlag The History Press til at genskabe skibets rejse på Twitter - med 100 års forsinkelse.

Her kan man løbende følge tweets, der fortæller om forberedelserne til turen, selve rejsen og ulykken i april. I dag kan man f.eks. læse meldinger fra skibets officerer og resten af besætningen. Den første tweet kom allerede den 10. marts - og det fortsætter frem til den 15. april, hvor skibet forsvandt ned på havets bund.

Det er en ny trend at genskabe historiske begivenheder på Twitter. Her kan man blandt andet modtage fiktive tweets fra Anden Verdenskrig skrevet af en ung britisk historiker, Alwyn Collison. Han har mere end 200.000 followers på Twitter.

Et museum i den canadiske provins Newfoundland har tidligere sendt telegrammer fra Titanic på Twitter, men denne gang er det altså hele begivenheden, der kan følges i tweet-form.

The History Press kommer også med en iPad-app den 15. marts, hvor man kan se en virtuel rekonstruktion af ulykken.

Næsten 1.500 mennesker omkom under Titanic-forliset for 100 år siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere