Artikel top billede

Interpol slår til mod Anonymous

Interpol har anholdt 25 formodede medlemmer af Anonymous i fire lande. Men hackerne har slået tilbage.

I den såkaldte "Operation Unmask" har Interpol anholdt 25 formodede Anonymous-medlemmer i Argentinien, Chile, Columbia og Spanien. De mistænkte er i alderen fra 17 til 40 år. I en pressemeddelelse fortæller Interpol, at Operation Unmask blev startet midt i februar efter en serie af koordinerede cyberangreb mod myndighederne i Colombia og Chile.

Hackerne har angiveligt også angrebet forsyningsselskabet Endesa i Chile og landets nationale bibliotek.

"Denne operation viser at kriminalitet i den virtuelle verden har konsekvenser for de involverede, og at internet ikke kan ses som et tilflugtssted for kriminelle aktiviteter, uanset hvor de kommer fra eller hvem de er rettet mod," siger Interpol-chefen Bernd Rossbach.

Politiet har gennemført ransagninger i 15 byer og beslaglagt 250 computere, mobiltelefoner og andet teknisk udstyr.

Anonymous har allerede reageret på politiaktionen med et DDoS-angreb mod Interpols websted, som dog i skrivende stund igen er tilgængelig.

I Spanien er der tale om fire anholdelser, hvoraf to er fængslet, en er løsladt mod kaution og en mindreårig er overgivet til forældrene. De fire er anklaget for at have stjålet og offentliggjort personlige data fra præsidentens livvagter og medarbejdere hos politiet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere