Artikel top billede

Her er den nye Gatekeeper i Mountain Lion

Det nye Mac OS X 10.8 indeholder en sikkerhedsfunktion, der kun tillader certificerede programmer.

Forleden kunne Apple afsløre de første detaljer om den næste version af Mac OS X, Mountain Lion. En af de mest interessante nyheder er et sikkerhedsværktøj kaldet Gatekeeper. Det kan indstilles så det kun er muligt at køre software fra Mac App Store eller fra udviklere, der er registreret hos Apple. De kan nu tilmelde sig og få et "Apple Developer ID".

Apple beskriver selv Gatekeeper som en sikkerhedsløsning, der skal beskytte mod malware. Men Gatekeeper kan også være et skridt på vejen mod en lukket model, som det kendes fra iOS.

Her er det som bekendt kun muligt at installere software fra Apple's egen App Store. Det betyder altså at Apple bestemmer, hvilke programmer brugerne kan køre på computeren.

På en almindelig Mac har man stadig friheden til at installere den software man vil - men det er måske et spørgsmål om tid.

Standard-indstillingen i Gatekeeper tillader kun software fra Mac App Store - altså den samme model, som kendes fra iPhone og iPad.

Forskellen er så bare, at brugerne selv kan ændre indstillingerne, så de også tillader software fra udviklere, der er registreret hos Apple, eller tillader at man kan køre alle programmer.

Dette "Apple ID" for udviklere skal altså fungere som et form for kvalitetsstempel - så man i det mindste kan være sikker på, hvem der står bag programmet.

Apple har i denne uge rundsendt de første mails til udviklere, der forklarer hvordan de kan få et sådant Developer ID. Det sker gennem en funktion i Xcode 4.3 eller det såkaldte Developer Cerfiticate Utility.

Hermed kan udviklerne fortsat distribuere deres programmer uden at bruge Mac App Store, men samtidig er de altså "certificeret". Apple forbeholder sig dog retten til at afvise udviklere.

Mac OS X 10.8 med kodenavnet Mountain Lion skulle være klar til sommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere