Artikel top billede

Med disse apps går dine møder aldrig over tid

Dine møder er sindssygt dyre. Se her, hvordan du finder ud af, hvor meget de koster virksomheden.

Det er tidligt om morgenen. 

Stolen er blød, lokalet er dunkelt og den monotone stemme, der kommer fra slipsedrengen oppe ved projektoren, gør, at alle i lokalet er blevet en lille smule døsige.

Ja, det er lige før, at man slet ikke har lyst til at rejse sig igen.  

Uret tæller - og det er dyrt

Men måske ville alle i lokalet være lidt mere opsatte på at få afsluttet mødet i en fart, hvis der på bordet lå et lille tikkende taxameter-lignende ur, der kunne fortælle, hvor mange penge der indtil videre er blevet brændt af på mødet.  

Sådan et ur kræver dog ikke nogen ny Georg Gearløs-opfindelse. Der findes allerede flere apps, der kan netop dette. 

Den ene er en gratis iPhone-app, der bærer navnet COMA. Ud over at navnet på app'en er yderst rammende for sindstilstanden hos mange mødedeltagere, så står COMA også for Cost of a Meeting App.  

I COMA-app'en kan du indtaste mødedeltagernes gennemsnitlige timeløn, samt hvor mange deltagere der er i mødet. Herefter vil app'en automatisk optælle, hvad prisen for mødet indtil videre har været.

Ud over COMA findes der også den lignende iPhone-app MeetingCalc, der har et mere smooth design, men har nøjagtig den samme funktion. MeetinCalc er dog ikke gratis ligesom COMA, men koster seks kroner i App Store.

Alternativet til folk uden iPhone

Den amerikanske hjemmeside Meet or Die tilbyder et lidt mere detaljeret overslag over, hvad et møde koster.

Her skal du ud over mødets længde også angive, hvilken industri du arbejder i, og hvilke faggrupper der er repræsenteret på mødet. Eksemplet tager dog udgangspunkt i det amerikanske arbejdsmarked, så du kan næppe regne med, at mødet vil koste helt det samme i Danmark.

Det er på ingen måder rocket science, som de tre nævnte værktøjer kan udrette. Men de kan være et glimrende pædagogisk værktøj, der kan minde dine kolleger og måske mest af alt din chef om, at møder ikke er nogen gratis fornøjelse.

Og især på chef-niveau bliver der holdt mange kostbare møder. Ifølge en ny undersøgelse fra Harvard Business School og London School of Economics bruger chefer op til en tredjedel af deres arbejdsuge på at holde møder.

Læs også:

Topdirektører: Sådan holder vi styr på vores tid

Hallo - vi gider ikke se dine dødssyge PowerPoints




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere