Artikel top billede

Anonymous aflytter FBI og Scotland Yard

Hacker-gruppen Anonymous har optaget en telefon-konference mellem det amerikanske og britiske politi. Nu kan alle lytte med på nettet.

Den seneste Youtube-video fra Anonymous er en 16 minutter lang optagelse af en telefon-konference mellem forbundspolitiet FBI i USA og det britiske Scotland Yard. Telefon-samtalen handler netop om den løbende efterforskning mod Anonymous, Lulzsec, Antisec og andre undergrupper.

Det ser ud til at Anonymous har fået fat i en e-mail, der er sendt til 40 amerikanske og europæiske politifolk. Den indeholder de nødvendige adgangsoplysninger til telefon-konferencen. Anonymous har også offentliggjort e-mailen og det tyder på, at hackerne har haft adgang til indbakken hos en af efterforskerne.

Nu kan man så høre den såkaldte "Anon-Lulz International Coordination Call" på Youtube og downloade den som MP3-fil. Her snakker politifolkene om løst og fast - også om efterforskningen.

Der bliver også nævnt navne på konkrete hackere, som dog er dækket med en bip-tone i optagelsen.

Man kan dog høre to navne, Jake "Topiary" Davis, der regnes for at være talsmand for Lulzsec, og Ryan Cleary, der menes at stå bag et DDoS-angreb mod det britiske Serious Organised Crime Agency (SOCA).

I telefon-konferencen diskuterer man også, hvorvidt FBI-folk kan deltage i afhøring af mistænkte i Storbritannien.

En del af samtalen handler om et angreb mod Valves onlinetjeneste Steam i slutningen af 2011, hvor det britiske politi mistænker en 15-årig dreng.

FBI og Scotland har bekræftet at optagelsen er ægte. Hvis Anonymous har haft adgang til politiets mail i længere tid, har hackerne muligvis fået fat i mange andre følsomme oplysninger - og det kan skabe problemer for efterforskningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere