Artikel top billede

Megaupload-stifter klager over politivold

Kim Schmitz bliver ikke løsladt mod kaution. Han klager over politivold under anholdelsen.

En domstol i New Zealand har igen afvist at løslade den farverige Megaupload-stifter Kim Schmitz (også kaldet Kim Dotcom) mod kaution. Den selvudnævnte super-hacker blev anholdt den 20. januar og han venter nu på sin udlevering til USA, hvor han står anklaget for copyright-krænkelse og hvidvaskning af penge.

Tyske Schmitz har pas og bankkonti under tre forskellige navne, og domstolen mener at det er er risiko for, at han vil forsøge at flygte til hjemlandet Tyskland. Derfor skal han fortsat blive bag tremmer.

Den 38-årige afviser selv, at han har tænkt sig at flygte.

"Jeg vil ikke løbe væk. Jeg vil forsvare mig mod disse anklager. Jeg har tre små børn. Min kone er gravid med tvillinger. Jeg vil bare være sammen med dem," sagde han i retten ifølge Reuters.

Samtidig hævder Schmitz at han blev udsat for politivold under anholdelsen. Politiet måtte skære ham ud af sit panikrum, hvor han gemte sig med et oversavet jagtgevær. 

"Jeg blev slået i ansigtet. Jeg blev sparket ned på gulvet, en fyr stod på mine hænder ... de blødte," sagde Schmitz.

Han fortalte også at han fået "mærkelige" besøg i fængslet - herunder en mand, som hævdede at han kunne få Schmitz løsladt hvis han betalte en sum penge. Politiet hævder at en person som er kendt for at forfalske pas har forsøgt at besøge Schmitz i fængslet.

Hans advokater har også brugt en række sygdomme som sukkersyge som argument for, at han skal løslades mod kaution. Men altså uden held.

Det juridiske tovtrækkeri om en mulig udlevering til USA kan vare i mange måneder.

ComON har tidligere skrevet om den tyske forretningsmand og bragt et galleri med billeder fra hans usædvanlige liv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere