Artikel top billede

Nu bliver det dyrere at bo i Silicon Valley

Ejendomsmæglerne glæder sig til 1.000 nye dollar-millionærer efter Facebook-børsnoteringen.

Det er allerede dyrt at bo i Silicon Valley, og mange pendler til arbejde i den solrige dal fra San Francisco hver dag. Men Facebook-børsnoteringen ventes at få huspriserne til at stige endnu mere. Mange af de nuværende og tidligere Facebook-medarbejdere, investorer - og selv en kunstmaler - bliver forgyldt under den kommende børsnotering.

"Det får en enorm effekt. De 1.000 nye millionærer har brug for et sted at bo," siger Silicon Valley-ejendomsmægleren Pierre Buljan til nyhedsbureauet AFP.

Han er vant til at sælge huse til unge teknologi-løver - og de ønsker "moderne high-tech boliger" tæt på lufthavne og skoler.

Typisk betaler klienten kontant for huset, hvor størrelsen kan svinge fra 372 til 1.393 kvm.

En anden ejendomsmægler, Dawn Thomas, fortæller at ejendomspriserne allerede er steget i området ved Facebooks hovedkvarter i Menlo Park og de forventes at stige endnu mere.

"Du har alle disse 'instant-millionærer' på gaderne. Det sker allerede," siger Thomas. Hun fortæller at it-millionærerne er meget "grønne" og leder efter energieffektive huse - ikke McMansions, altså enorme huse der sluger store mængder af energi.

Buljan og Thomas mener dog at der vil gå en smule tid, inden man kommer til at mærke konsekvenserne af børsnoteringen i Silicon Valley.

Ifølge Buljan har Facebook ligefrem opfordret sine medarbejdere til at vente med at købe huse for at undgå at markedet bliver oversvømmet med købere, så Facebook-millionærerne kommer til at overbyde hinanden.

"De ønsker ikke at det skal handle om, at Facebook har alle de her skøre mennesker som render ud og bruger deres penge," siger Sam Hamadeh fra rådgivningsfirmaet PrivCo.

Han fortæller at medarbejdere typisk kan sælge deres første aktier 180 dage efter børsnoteringen. De kan selvfølgelig låne pengene allerede nu - men det er næppe en god ide, advarer Hamadeh. Ingen kan sige om aktiekursen stiger eller falder.
 
"Aktierne kan styrtdykke i de seks måneder efter børsnoteringen," påpeger han.

denne side man kan se en oversigt over ejendomspriserne i Silicon Valley fra sidste år. Her lå gennemsnitsprisen på 2,5 mio. kr. I Menlo Park var gennemsnittet dengang omkring en halv million kroner højere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere