Artikel top billede

Sverige er bedre end Danmark til cyberforsvar

En ny rapport fra McAfee udpeger Finland, Sverige og Israel som landene med det bedste forsvar mod cyberangreb.

McAfee har udgivet en ny rapport hvor 23 lande bliver målt på deres evne til at forsvare sig mod angreb i cyberspace. Den bygger på en række interviews med eksperter inden for cybersikkerhed. I superligaen ligger Finland, Sverige og Israel. Det er altså de lande, som har den bedste cybersikkerhed.

I den store gruppe herunder ligger Danmark, Estland, Frankrig, Tyskland, Holland, Spanien, Storbritannien og USA.

Længere nede på ranglisten finder man Kina, Italien, Polen og Rusland, hvor cybersikkerheden altså ikke er i top, og helt nede i bunden kommer Brasilien, Indien, Rumænien og Mexico.

Sidstnævnte skyldes angiveligt at landets politi og myndigheder har så travlt med narkokrigen at de ikke har tid og ressourcer til at fokusere på it-sikkerhed.

Ifølge BBC efterlyser rapporten blandt andet et øget politisamarbejde på tværs af grænserne og øget deling af informationer.

McAfee erkender at der ikke er tale om en objektiv måling - rapporten bygger på eksperternes subjektive vurderinger.

Israel får ros for sit cyberforsvar - men det er også nødvendigt. Landet fortæller at man bliver udsat for 1.000 cyberangreb - i minuttet.

"Anonymous udfører mange angreb men de forvolder ikke meget skade. Den virkelige trussel kommer fra stater og kriminelle organisationer," siger Isaac Ben-Israel, der er seniorrådgiver til den israelske præsident.

Rapporten indeholder også et kapitel hvor man ser nærmere på cybersikkerheden i de 23 lande, der indgår i undersøgelsen. Her bliver Danmark kritiseret for sin manglende nationale strategi for it-sikkerhed. Politiet mangler penge og ressourcer - og koncentrerer sig mere om traditionel efterforskning end cyberkriminalitet.

Men det påpeges også at Forsvarets Efterretningstjeneste har planer om at oprette en enhed der skal beskytte landets væbnede styrker mod cyberangreb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere