Artikel top billede

Twitter forsvarer sine censur-planer

Twitters planer om at indføre nationale indholdsfiltre møder kritik. Men firmaet holder fast i sine planer.

I sidste uge kunne Twitter fortælle at man fremover vil blokere tweets selektivt for hvert enkelt land baseret på de nationale regler. Dette "nationale Twitter-filter" møder allerede på forhånd skarp kritik. Den internationale organisation Journalister uden Grænser har sendt et åbent brev til Twitter-stifter Jack Dorsey, hvor man kritiserer planerne.

"Vi opfordrer til at omgøre denne beslutning. Den begrænser friheden og går stik imod de bevægelser, som eksempelvis i forbindelse med det arabiske forår kæmper mod censur. Dermed mister cyber-dissidenter i diktaturlande et meget vigtigt værktøj til at informere og organisere sig," hedder det i brevet.

Journalister uden Grænser frygter blandt andet, at et enkelt telefonopkald fra myndighederne kan være nok til at få indhold spærret på Twitter. Det kan også betyde at organisationens egen Twitter-konti bliver spærret i nogle lande, hvor Journalister uden Grænser har rejst kritik af magthaverne.

I brevet antydes det, at Twitter har taget dette skridt for at komme ind på det kinesiske marked. I øjeblikket er Twitter officielt spærret i Kina og her er brugerne henvist til konkurrenten Sina Weibo, der samarbejder med myndighederne.

Twitter har lovet at brugerne i de enkelte lande bliver informeret, hvis man forsøger at komme ind på en tweet der er blokeret. Ligesom Facebook er Twitter også blevet brugt som redskab af politiske bevægelser i forskellige lande, blandt andet i Egypten og Tunesien. Regimer under pres har forsøgt at blokere helt for Twitter - eller slukke nettet.

Firmaets chef Dick Costolo forsvarede mandag planerne på en konference i Californien.

"Vi respekterer fortsat indhold på Twitter. Det nye er, at vi kan blokere tweets i hvert enkelt land, i stedet for at blokere dem globalt for alle brugere. Hvis vi modtager henvendelser fra myndigheder, vil vi forsøge at sørge for at indholdet er tilgængeligt for så mange mennesker som muligt, uden at krænke den nationale lovgivning. Vi kan ikke operere i alle lande og vælge, hvilke love vi vil overholde," sagde han.

Twitter-chefen forventer at tjenesten kommer til at spille en afgørende rolle i den amerikanske præsidentvalgkamp. De republikanske præsidentkandidater har allerede travlt med at købe reklameplads på Twitter, og Costolo forventer at politiske annoncer kommer til at udgøre en betydelig del af Twitters indtægter i 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere