Artikel top billede

Nu kan teenagere også bruge Google+

Aldersgrænsen for det sociale netværk Google+ er nu sænket til 13 år.

Som ComON kunne fortælle i denne uge, har Google med et snuptag sørget for at alle Google-brugere kommer på det sociale netværk Google+. Fremover kan man ikke længere oprette en Google-konto uden samtidig at skulle oprette en Gmail og melde sig til Google+. Nu vil Google sammenkøre data fra alle sine tjenester, som altså nu bliver integreret under én fælles hat.

Det har også den konsekvens, at aldersgrænsen nu bliver lavere. Indtil nu har Google+ kun været tilgængelig for personer der er fyldt 18 år. Men nu kan alle de personer, der har en Google-konto, også bruge det sociale netværk - og aldersgrænsen for at få en Google-konto er kun 13 år i de fleste lande. Kun i Spanien og Sydkorea skal man være fyldt 14 år, og Holland har hævet alderskravet til 16 år.

Google fortæller selv om denne ændring i et blogindlæg. Her henviser Google til, at teenagere er de mest aktive internet-brugere - og måske også de mest sociale. Nu vil man have fat i teenagerne som målgruppe.

Samtidig har internet-firmaet indført nye sikkerheds-mekanismer som skal beskytte de unge brugere. Kernen er de såkaldte netværk (circles) i Google+; hvis teenage-brugere forsøger at kommunikere med personer uden for sit normale netværk, modtager de en advarsel først. De kan kun modtage beskeder fra personer i deres eget netværk og brugere kan blokeres med et eller to klik.

Der er også indført en særlig teenage-spærring for de såkaldte hangouts, som er mødesteder hvor man kommunikere med andre i lyd og video. Hvis en fremmed person kommer ind i en hangout, bliver teenageren automatisk frakoblet, og skal selv koble sig på igen.

De nye sikkerhedsfunktioner er udførligt beskrevet under google.com/+/safety.

Hos konkurrenten Facebook er aldersgrænsen også på 13 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere