Artikel top billede

Hver anden danske virksomhed tillader private gadgets på arbejdet

De private enheder på virksomhedernes netværk udgør en sikkerhedsrisiko, men de ansattes ønske om større fleksibilitet tvinger arbejdsgiverne til at acceptere de private gadgets.

Der har været meget fokus på begrebet "consumerization" - tendensen til, at folk bruger deres private smartphones, tablets og laptops i arbejdssammenhæng. På den ene side kan de private enheder på virksomhedens netværk udgøre en sikkerhedsrisiko, men samtidig stiller medarbejderne krav om større fleksibilitet og valgfrihed, der tvinger virksomhederne til i stigende grad at acceptere de private gadgets og arbejdsredskaber.

En ny undersøgelse fra Trend Micro med 2.200 vesteuropæiske virksomheder kigger på, hvordan private gadgets håndteres på arbejdspladsen og hvordan medarbejderne selv vurderer risikoen ved at benytte eget udstyr.

Blandt de danske virksomheder i undersøgelsen er det 47 procent, som tillader at de ansatte bruger deres egne digitale enheder som laptops, smartphones og tablets til arbejdsrelaterede opgaver. De fleste tillader de ansatte at koble sig på firmanetværket med personlige enheder.

Den viser blandt andet, at 76 pct. af de danske ansatte selv ville tillade mobile applikationer, der har adgang til virksomhedens regneark, mens langt færre ville tillade adgang til applikationer, der kan virke distraherende. F.eks. vil kun 16 pct. tillade adgang til mobile spil og kun 39 pct. mener, det er i orden at bruge sociale medier på mobilen i arbejdstiden.

Det ser altså ud til, at medarbejderne primært tænker på produktiviteten og ikke på sikkerheden.

"Det er langt mere risikabelt, at medarbejdere render rundt med forretningsdata som eksempelvis regneark på deres enheder, end at de tjekker vennernes statusopdateringer og spiller Wordfeud. Undersøgelsen viser tydeligt, at danske virksomheder ikke er gode nok til at informere medarbejdere om, hvilke risici private enheder udgør," siger Kim Lindberg, landechef for Trend Micro i Danmark.

Når medarbejderne bliver spurgt om årsagerne til at anvende deres personlige enheder på arbejdet nævnes især muligheden for at arbejde hjemmefra (60 pct.), at det er mere belejligt (54 pct.), mulighed for at have arbejde og privatliv på samme enhed (46 pct.) og at det er lettere at bruge (39 pct.) og fleksibelt (34 pct.).

En tredjedel af de adspurgte virksomheder har slet ingen politik for, hvordan de skal håndtere medarbejdernes personlige enheder på arbejdspladsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere