Broadcom mister FWA-licens

Manglende betalinger til IT- og Telestyrelsen er skyld i, at det lille danske internetselskab Broadcom nu står uden FWA-licens og uden forretningsgrundlag.

Tæppet er nu for alvor trukket væk under det plagede danske internetselskab Broadcom.

Virksomheden, der har baseret forretningen på at levere højhastighedsinternet over den trådløse bredbåndsteknologi FWA (Fixed Wireless Access), mistede i sidste uge dens FWA-licens på grund af manglende licensbetaling til IT og Telestyrelsen.

Det har ikke været et nemt år Broadcom. I august påtegnede selskabets revisorer regnskabet med en bemærkning om, at der skulle ske en indtjeningsforbedring samt kapitaltilførsel, hvis Broadcom skulle overleve.

Tidligere på året leverede selskabet en landsdækkende FWA-licens tilbage og fik i stedet en licens, der tillod selskabet at sætte sendere op på specifikke lokationer - en økonomisk billigere løsning.

Klar med påbud

Nu er den imidlertid også havnet hos IT og Telestyrelsen igen, og dermed synes revisorernes påtegninger at holde stik.

- De mangler at indbetale flere hundrede tusinde kroner, så Broadcom har ingen tilladelse til at sende i øjeblikket. Tilbagekaldelsen af deres licens skete sidste tirsdag, og fra det øjeblik mistede de retten til at sende, siger Henrik Brodersen, kontorchef i teknisk og juridisk kontor hos IT og Telestyrelsen.

- Sender de stadig, og det er vi ved at tjekke, om de gør, får de et påbud, og forsætter de, går vi til politiet. Deres forretningsgrundlag lige nu er væk, tilføjer han.

Ifølge Henrik Brodersen har Broadcom endnu ikke reageret på styrelsens gentagne henvendelser eller på tilbagetrækningen.

- Vi har tidligere lavet afdragsordninger med selskaber, som har haft brug for det. Men de har nu fået alle de advarsler, de har pligt til og ikke reageret på nogen af dem, siger han.

Trods gentagne forsøg har heller ikke Computerworld haft held med at få en reaktion fra Broadcoms direktør, Kaare Siesing.

Ingen succes

Selvom antallet af FWA-licenser i landet stiger, er det stadig et presset marked. Ifølge IT og Telestyrelsens opgørelse for første halvår 2003 var der blot 1.760 abonnenter på teknologien, der var tænkt som et alternativ til ADSL. For et år siden droppede Tele2 FWA-licensen uden på noget tidspunkt at have haft en eneste kunde.

Sonofon indkasserede et større underskud på sin FWA-forretning, og også hos Butler Networks er der fortsat et tocifret millionunderskud. Som forklaring på den manglende omsætning på markedet, peger teleanalytiker Torben Rune på en grundlæggende misforståelse om teknologiens evne til at konkurrere med fastnet.

- Mange har set det som en mulighed for at kunne konkurrere med internet på fastnet. Men det er en stor misforståelse. Til det er FWA ganske enkelt for dyrt, og teknologisk har fastnet udviklet sig, så det kan levere de forbindelseshastigheder, som kunderne efterspørger, siger han.

Denne artikel stammer fra avisen Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere