Oracle søger EU's accept af Peoplesoft-bud

Oracle vil nu have EU-Kommissionens monopol-eksperter til at vurdere, om det lægger hindringer i vejen for konkurrencen, hvis det lykkes at overtage Peoplesoft. Vender EU tommelfingeren nedad, kan det blive dødsstødet for Oracles fjendtlige overtagelsesforsøg.

Oracle, verdens næststørste softwareselskab, har nu officielt bedt EU om at godkende, at selskabet gennemfører en fjendtlig overtagelse af konkurrenten Peoplesoft, skriver nyhedstjenesten Cnet.

Om 30 dage skal EU-Kommissionens monopol-sagkyndige enten give deres accept eller afvisning af Oracles foreslåede handel, eller bede om en længere granskningsperiode.

Hvis EU-Kommissionen vender tommelfingeren nedad, så kan det være den endegyldige stopklods for overtagelsen. Mens Oracle venter på den afgørelse, har selskabet forlænget sit bud på den mindre konkurrent Peoplesoft til at vare, præcis indtil rådhusklokkerne ringer året ud.

Til den tid vil der være gået et halvt år, siden Oracle kom med tilbuddet, som er blevet afvist af Peoplesofts direktion og bestyrelse. Siden det første bud på 102 kroner per aktie har Oracle hævet buddet til 124,50 kroner, men er fortsat blevet afvist.

Foreløbig tyder intet på, at Oracle får succes med sit fjendtlige købstilbud. Larry Ellisons selskab har kun formået at sætte sig på ti procent af Peoplesoft-aktierne.

Peoplesoft har selv overtaget en anden rival, J.D. Edwards, og forsøger at holde Oracle stangen, blandt andet ved at overgå forventningerne til de økonomiske resultater. På den måde beviser Peoplesoft, at selskabet kan klare sig uden Oracle.

Peoplesoft har Oracle har lagt sag an mod hinanden, men Peoplesoft-direktionen har erklæret Oracles købstilbud for en død sild.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere