Artikel top billede

Er Windows 8 fremtidens tablet-platform?

Et integreret kamera, Bluetooth 4.0 og WLAN er blandt kravene til tavlecomputere, der skal bære Windows 8-logoet.

Det kommende Windows 8 kører på tavlecomputere med både x86- og ARM-processor - men Microsoft har strenge krav til hardwaren. De officielle "Windows 8 Device Requirements" kan læses i et dokument på næsten 1.000 sider på denne side hos Microsoft.

Ligesom med Windows Phone 7 skal hardware-producenterne opfylde en række krav, hvis deres produkt skal bære Windows-logoet.

Det fremgår blandt andet at tavlecomputerens display skal have en opløsning på mindst 1.366 x 768 punkter. Skærmen skal være i stand til at håndtere fem touch-punkter samtidig. Enheden skal indeholde et kamera, der kan optage med 720p eller bedre.

Microsoft kræver også at tablets med NFC-teknologi skal mærkes tydeligt. Denne teknologi skal bruges til at håndtere betalinger trådløst over korte afstande. Mange mobiltelefoner indeholder allerede NFC-chips.

Desuden kræves Bluetooth 4.0 og WLAN i Windows 8 tablets. Hvis der er et kabelstik, skal det mindst understøtte USB 2.0.

Der er også krav til tavlecomputerens lagerplads. Efter installation af Windows 8 skal der stadig være mindst 10 GB fri plads på enheden.

Microsoft kræver at tavlecomputeren skal være udstyret med en række specifikke knapper: Power (Tænd/sluk), rotationslås, lydstyrke (Op/Ned) og en Windows-knap.

Desuden skal tavlecomputeren indeholde et accellerometer og en sensor til lys, hældning og magnetfelt (kompas).

I stedet for Ctrl+Alt+Delete skal tavlecomputeren understøtte kombinationen Windows-knap+Power-knap for at udløse en genstart.

Ifølge Wired er der gode grunde til, at Windows 8 kan blive fremtidens tablet-platform. En af grundene er netop, at Microsoft stiller krav til hardware-enhedernes specifikationer.

Man vil gøre alt for at undgå den fragmentering, som er sket med Android-platformen. Her er der meget store forskelle mellem Android-enhederne - et eksempel er Amazons Kindle Fire tablet, der har sin helt egen brugerflade og app store.

Microsoft kommer sent med sit tablet-operativsystem og det kan være en fordel - alle de andre tablets ligner hinanden og er bare kopier af iPad, men Microsoft har en chance for at skabe noget der er anderledes, lyder argumentet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere