Artikel top billede

Kina runder en halv milliard internet-brugere

De fleste kinesere bruger mobilen til at gå på nettet.

Det er efterhånden længe siden Kina blev udråbt som verdens største internet-land. Nu har antallet af internet-brugere i Kina rundet 500 millioner. Det melder China Internet Network Information Center. I 2010 var tallet på 457 millioner, og der er således tale om en stigning på 12 pct. Det anslås at 365 millioner bruger nettet på deres mobiltelefon.

Brugen af mobile platforme til at gå på nettet er steget med 66,2 procent i løbet af et år i Kina.

Der er dobbelt så mange internet-brugere i Kina end i USA, hvor tallet er 250 millioner. Men i USA er det fire ud af fem borgere, der er på nettet - i Kina er det kun 40 procent.

De kinesiske brugere er fortsat afskåret fra store dele af nettet. Mange tjenester som Facebook, Youtube og Twitter er officielt blokeret i Kina. Den kinesiske internet-censur bliver ofte betegnet som den "store firewall". Den blokerer alle websider med uønsket politisk indhold, som f.eks. konflikten i Tibet eller protesterne på den Himmelske Freds Plads i 1989.

Kina har dog samtidig sine egne lokale alternativer til Google, Youtube og de andre udenlandske tjenester. Der er blandt andet de såkaldte "Weibo" mikroblogs, hvor indholdet er underlagt streng statscensur.

Nu er Kina også verdens største pc-marked. Den voksende velstand i Kina betyder også at flere og flere kinesere efterhånden har råd til at anskaffe en pc. Kina står nu for 22 procent af verdensmarkedet for computere - det er ét procentpoint mere end USA.

Kina overhalede USA som det største marked for biler allerede i 2009 - endnu et tegn på den voksende middelklasse i verdens folkerigeste nation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere