Tirsdagens aviser om IT

Bredbåndsforbindelser vinder frem. Mobiltelefoni fører inden for annoncering. Mobilselskaber til hemmelig eksamen. Bill Gates til kamp mod malaria. Storbanker til kamp mod fælles Edankort. Optimistiske IT-virksomheder. Sønderjysk mobilstyring af gadebelysning.

Bredbåndsforbindelser vinder frem

På blot et år har 68 procent flere danskere fået bredbåndsforbindelser til internettet. Det placerer Danmark som nummer fire i verden efter Sydkorea, Taiwan og Hongkong, når det handler om udbredelse af bredbånds-forbindelser. Det fremgår af en rapport fra Danmarks Statistik og Videnskabsministeriet. I dag har 95 procent af alle husstande herhjemme mulighed for at få adgang til en bredbåndsforbindelse. (Berlingske Tidende)

Mobiltelefoni fører indenfor annoncering

Reklamer for telekommunikation fortsætter med at dominere mediamarkedet, hvor det i de seneste fire uger har været fastnet og mobiltelefoni, der er blevet markedsført mest intenst med et samlet bruttoforbrug på 44,5 millioner kroner. Mobiltelefoni alene er blevet markedsført for 33,6 millioner kroner. (Berlingske Tidende)

Mobilselskaber til hemmelig eksamen

I al hemmelighed har det schweiziske firma Ascom testet det danske mobilnet for at finde det mobilfirma, der leverer den bedste kvalitet. Forbrugerrådet og Center for Teleinformation ved DTU garanterer for undersøgelsens lødighed. Undersøgelsen er betalt af Orange, der dog er uden for indflydelse. Selv bedyrer Orange, at det bør være en brancheopgave at finansiere tilsvarende undersøgelser af telebranchen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Bill Gates til kamp mod malaria

Verdens rigeste mand, Microsofts Bill Gates, og hans hustru, Melinda, er på rundrejse i en række afrikanske lande, hvor de besøger forskellige projekter, der arbejder mod hiv og malaria. Parret står bag den velgørende fond Bill and Melinda Gates Foundation med en kapital på ikke mindre end 162 milliarder kroner, der har ydet støtte til en lang række projekter i Afrika. Fonden har netop doneret en milliard kroner til forskning i malariabekæmpelse i Mozambique. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Storbanker til kamp mod fælles Edankort

Danske Bank og Nordea med tilsammen mere end 1,1 millioner netbank-brugere mener, at deres netbetalingssystemer er både bedre og sikrere end det fælles Edankort, som pengeinstutterne netop har lanceret. De to storbanker vil derfor nok markedsføre det nye Edankort, men de vil ikke af den grund droppe deres egne netbetalingssystemer. De to banker fastholder også deres priser, der er lavere for butikkerne end det nye Edankort. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Optimistiske IT-virksomheder

IT-virksomhederne er de mest optimistiske i Danmark. Det viser en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut, som har spurgt 2935 virksomheder, hvordan de ser på fremtiden. De 69 IT-virksomheder i undersøgelsen tror på størst fremgang de kommende måneder, og mange af dem erklærer sig klar til at ansætte nye medarbejdere. (Børsen)

Sønderjysk mobilstyring af gadebelysning

Michael Hansen fra Sønderborg, der er selvstændig med firmaet IO-Connect, har udviklet en mobil styreenhed til gadebelysning. Den er i første omgang solgt til Augustenborg og Sydals Kommune. Ifølge Michael Hansen benytter mange kommuner stadig TDC's personsøgertjeneste OPS til at styre gadebelysningen, selv om systemet går ud af drift ved årsskiftet. På markedet for styring af gadebelysning konkurrerer den sønderjyske iværksætter blandt andre med TDC selv, men han regner med at lancere mobil-styring af andre produkter snart. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere