Eurotrust-underskud blev 35 mio. større

Eurotrust har afleveret det forsinkede regnskab til den amerikanske Nasdaq-børs. Underskuddet er vokset med 35 millioner kroner i forhold til det danske regnskab, men det er udelukkende regnskabs-teknik, siger direktøren.

Sikkerhedsfirmaet Eurotrust har afværget en truende afnotering fra den amerikanske Nasdaq-børs. Med stor forsinkelse har selskabet nu afleveret sidste års reviderede regnskab til de amerikanske børsmyndigheder.

I den amerikanske regnskabsmeddelelse er nettounderskuddet vokset med 34,6 millioner kroner i forhold til de danske tal, som gav et underskud på i alt 249 millioner kroner.

Der er alene tale om en regnskabs-teknikalitet, understreger daglig leder af Eurotrust, Brian Mertz Pedersen.

- Det handler for eksempel om, hvordan man opgør værdien af licenser, siger han.

Dermed vil aktien, som lige nu handles under et midlertidigt børs-symbol, ikke blive afnoteret, sådan som Nasdaq ellers har truet med, oplyser Brian Mertz Pedersen.

- Den sag er dermed ude af verden. Vi er ikke i fare for at blive delisted, fastslår han.

Den amerikanske version af regnskabet blev forsinket på grund af, at revisionsfirmaet KPMG havde stillet spørgsmål til det danske regnskab tilbage i april i år.

Udredningen tog frem til maj, hvor KPMG sagde god for regnskabet, men da var tidsfristen for amerikansk regnskabsaflevering overskredet.

I juli fik Eurotrust brev fra den amerikanske teknologi-børs Nasdaq med besked om, at man ville afnotere selskabets aktier på grund af det manglende regnskab.

Sagen kompliceredes af, at Eurotrust har skiftet revisor fra Ernst & Young til KPMG med indgangen af 2002.

De amerikanske myndigheder kræver underskrifter fra begge revisionsfirmaer i skifteperioden, og det kneb med at samle de underskrifter i sommerperioden, har administrerende direktør i Eurotrust Aldo Petersen tidligere forklaret Computerworld Online.

KMPG er dog heller ikke længere Eurotrusts revisionsfirma. I modsætning til i Danmark er det i USA tilladt for børsnoterede virksomheder udelukkende at have ét revisionsfirma. Det er nu Revisorerne på Strandvejen, der checker regnskaber for Eurotrust.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere