Websales-køber på charmeoffensiv

Køberen af den kriseramte hardware-forhandler Websales, Netkoncept, forsøger at overbevise kunderne om, at der nu er stabilitet i butikken. Direktør Klavs Jørgensen forlader Netkoncept Websales om et par måneder, og den tidligere EDS-direktør Asger Jensby træder ind i bestyrelsen.

Kunderne mistede noget af fidusen til hardwareforhandleren Websales, mens krisen kradsede i det selskab, der tidligere sorterede under Peter Warnøe.

Den nye ejer, Netkoncept, fokuserer på systemintegration, og en charmeoffensiv står højt på listen over gøremål for administrerende direktør Eske Munch.

Han skal forsøge at vinde tilliden til Websales tilbage, efter hardwareforhandleren op til salget havde tømt pengekassen, været gennem fyringsrunder og undladt at betale løn til de tilbageværende medarbejdere.

Garanterer leverancerne
Selskabets leverandører fik kolde fødder ved risikoen for ikke at se deres penge igen, og kædereaktionen forsatte til kunderne, som ikke modtog deres varer.

- Nogle af kunderne kunne ikke sidde forstyrrelserne i leverancerne overhørigt. Men vi har kontaktet leverandørerne med budskabet om, at Websales nu kører videre i mere trygge rammer, og de har givet gode faciliteter for den forsatte drift. Derfor kan vi nu garantere, at der ikke bliver problemer med leverancerne, siger Eske Munch.

Startskuddet til købet af Websales kom på foranledning af den tidligere CSC- og EDS-direktør Asger Jensby, som har fungeret som rådgiver for Netkoncept og nu sidder i bestyrelsen for det nye datterselskab.

Farvel til Websales-direktøren
Administrerende direktør i Websales, Klavs Jørgensen, bliver siddende på posten et par måneder endnu, hvorefter Netkoncept sætter sin egen ledelse ind. Ifølge den afgående direktør har det ligget i kortene hele tiden.

Klavs Jørgensens farvel til Websales er et af mange hen over sommeren, hvor over en fjerdedel af de ansatte har fået en fyreseddel, senest røg en håndfuld ud i forbindelse med købet. Men netop de nedskæringer gør, at Eske Munch tror på, at skuden kan vendes.

- Det, der fælder Websales, er, at omkostningerne ikke bliver tilpasset omsætningen i tide. Den omkostningsreduktion, Websales selv begyndte til sidst, nyder vi nu godt af, så der kommer balance fra starten. Og så sparer vi ved at rykke sammen i vores lokaler i Albertslund, siger direktøren.

Han pointerer dog også, at den nye ejer har mere moderate forventninger til omsætningen i Websales, så de passer til det, der lige nu er tilbage af kundebasen. Nemlig i omegnen af 300 millioner kroner i år, hvor omsætningen sidste år endte på 525 millioner.

Netkoncept er en blandet landhandel med blandt andet rådgivnings- og systemsalg inden for servere og storage, outsourcing samt print- og sikkerhedsløsninger. Men systemintegration er ifølge Eske Munch fællestrækket for det hele.

Direktøren er også medstifter og medejer af Netkoncept, som har eksisteret siden 1998. Selskabet har 80 ansatte og fik sidste år et overskud på fem millioner kroner ud af en omsætning på 130 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere