Birger Hauge går solo igen

Den tidligere direktør for ventureselskabet Brandts, Birger Hauge, forlader sin direktørstilling i Eurotrust. Han vil starte egen virksomhed, der skal rådgive virksomheder om, hvordan de havner øverst i søgemaskinernes resultater.

En af veteranerne i den danske internet-branche, Birger Hauge, skifter job igen.

Birger Hauge har forladt sin direktørpost i det Nasdaq-noterede sikkerhedsselskab Eurotrust, hvor han stod i spidsen for satsningen på nøglecentre (PKI). Det skriver dagbladet Børsen.

I stedet stifter han 1. oktober selskabet Copenhagen Interactive i samarbejde med det amerikanske online-reklamebureau SF Interactive. Bureauet skal hjælpe kunder, som ønsker at annoncere på søgemaskiner og sørge for, at deres websted kommer højt op på søgemaskinernes resultater.

Ifølge Birger Hauge er mange virksomheders hjemmesider indrettet, så søgemaskinerne ikke når dybt nok ned i dem, når de indekserer.

- Oven i kommer, at kunder typisk søger med andre ord end dem, som virksomheden gætter på, siger han til Børsen.

Birger Hauge forestiller sig, at kunderne i hans nye selskab bliver virksomheder, som ønsker at flytte salget online, mens mediebureauerne, der styrer virksomhedernes annoncekampagner, bliver samarbejdspartnere.

Tilbage til udgangspunktet

Dermed vender Birger Hauge tilbage til udgangspunktet, reklamebranchen. Han startede i web-bureauet Balthazar. Det blev stiftet, da han sammen med andre ledende medarbejdere købte den interaktive afdeling af reklamebureauet Young & Rubicam.

Fra Balthazar gik Birger Hauge videre og blev venturekapitalist, da han sammen med John Marienhof og Lars Thrane-Møller dannede selskabet Techubator, som senere kom på børsen gennem en fusion med Brandts Klædefabrik. Selskabet skiftede navn til Brandts.com, inden luften gik ud af dotcom-boblen og trak Birger Hauges venture-eventyr i afgrunden.

Ifølge Børsen nåede Birger Hauge ikke at sælge sine aktier i ventureselskabet. Alligevel har han penge til at starte eget selskab.

- Det sidste halve år har ikke været en dårlig tid at eje andre typer af aktier. Og berørt af tidligere tiders erfaring havde jeg placeret mine midler lidt bedre, forklarer han til avisen.

Eurotrust drosler PKI ned

Eurotrust-direktør Aldo Petersen overtager selv posten som leder af forretningen med nøglecentre. Den vil dog blive droslet ned, og selskabet flytter ressourcerne til salg af servercertifikater.

- Vi har i de forløbne måneder set, at markedet for store PKI-løsninger generelt set ikke har bevæget sig. Heller ikke for TDC, der vandt udbuddet (om digital signatur til det offentlige, red.), og så kommer det næppe til det for os, siger Aldo Petersen til Børsen.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Configuration Manager til PET

Lægemiddelstyrelsen

Erfaren IT-projektleder

Arbejdernes Landsbank

Data Engineer til Dataplatform
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere