Artikel top billede

Lotus-opfinder kaster sig ud i nyt it-eventyr

Ray Ozzie, der efterfulgte Bill Gates hos Microsoft, har stiftet et nyt hemmelighedsfuldt firma.

Nu har Ray Ozzie meldt sig tilbage i en kortfattet besked på Twitter. Lotus-opfinderen forlod Microsoft i oktober 2010, hvor han trådte tilbage fra sin stilling som Chief Software Architect. Denne stilling blev oprindelig oprettet til firmaets stifter Bill Gates, men den blev overtaget af Ozzie i 2006.

I sin Twitter-besked skriver Ozzie, at han er klar til "det næste eventyr". Han afslører lidt mere i en e-mail til avisen Boston Globe. Her fortæller han, at det nye firma hedder Cocomo og er på udkig efter medarbejdere.

Han kan også fortælle at Cocomo har arbejdet på et nyt produkt i længere tid, men han vil ikke afsløre detaljer.

Foruden Ray Ozzie er to andre tidligere Microsoft-medarbejdere, Matt Pope og Ransom Richardson, gået med i firmaet.

Denne jobannonce fortæller lidt mere om selskabets planer. Her fremgår det, at Cocomo arbejder på et nyt kommunikationsprodukt til mobile og sociale platforme.

"Vi har store mål, pragmatiske planer og en fornemmelse af, at det skal gå hurtigt," hedder det i annoncen, hvor man efterlyser en brugerflade-designer.

Ray Ozzie har haft meget stor indflydelse hos Microsoft og han får blandt andet æren for at have sat firmaets kurs inden for cloud computing.
 
Han har tidligere blandt andet medvirket til udviklingen af det enormt populære Lotus Notes og kom til Microsoft gennem opkøbet af hans firma Groove Networks.

Ozzie har også været involveret i udviklingen af det gamle Lotus Symphony (som ikke er det samme som det nuværende Lotus Symphony, der er IBMs implementation af OpenOffice) og Visicalc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere