Artikel top billede

Hviderusland forbyder adgang til udenlandske websteder

Besøg på udenlandske hjemmesider kan nu straffes med bøder i Hviderusland.

Hviderusland bliver ofte betegnet som det sidste diktatur i Europa og landet har nu indført en internet-lov, som er en af de mest restriktive der er set i de europæiske lande. Fra den 6. januar er det forbudt for landets borgere at besøge udenlandske websider. En overtrædelse kan straffes med bøder på op til 125 dollar. Det skriver Global Legal Monitor.

Loven betyder også at alle virksomheder og private hjemmeside-ejere i Hviderusland kun må bruges landets eget nationale internet-domæne .by. Her er det et krav, at alle websider skal placeres på servere i Hviderusland, hvor myndighederne har adgang til alle data.

Desuden bliver ejere af internet-cafeer og andre steder som tilbyder adgang til internet truet med, at de kan blive lukket hvis deres kunder besøger forbudte (altså udenlandske) hjemmesider. Den enkelte cafe-ejer er forpligtet til at rapportere mistænkelig adfærd til politiet.

Ifølge Global Legal Monitor kan konsekvensen blive, at mange udenlandske virksomheder bliver blokere helt for adgang fra Hviderusland for at undgå juridiske problemer.

Et eksempel kunne være Amazon, som altså ikke længe må sælge varer til kunder i Hviderusland. Global Legal Monitor mener at Amazon sandsynligvis helt vil spærre for, at hviderussiske brugere kan få adgang til firmaets hjemmeside, for at undgå problemer med landets myndigheder.

Loven kan også ramme landets it-industri, der trods den politiske isolation har formået at kapre mange kunder i udlandet - også i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere