Artikel top billede

Kindle Fire kan blive til en hel familie af tavlecomputere

Amazon søger muligvis efter en eller flere partnere, der skal sælge tablets i forskellige varianter under Kindle-navnet.

Amazon har solgt millioner af sin billige tavlecomputer Kindle Fire i den seneste måned og dermed har iPad for første gang fået en alvorlig konkurrent. Der har ellers været andre Android-tablets på markedet i mere end et år, men Kindle Fire er den første som for alvor kan true iPad. Nu spekuleres der på, om andre tablet-producenter vil indgå et samarbejde med Amazon eller måske ligefrem overtage produktionen af Kindle Fires efterfølger.

"Jeg er ikke overbevist om, at Amazon vil fremstille hardware ret længe. Se på deres forretningsmodel - de sælger denne ting til kostpris for at tjene penge på indhold. Så hvis du kan få nogle andre til at fremstille tavlecomputeren for dig og sælge den med dit indhold, hvorfor skulle du så ikke gøre det?" siger analytiker Richard Windsor fra Nomura Securities til CNET.

Det er ikke mindst den lave pris på 199 dollar, der har gjort Kindle Fire til en succes. Den er meget tæt koblet sammen med Amazons sky - så tæt, at den indtil videre ikke bliver solgt i Europa, hvor mange af tjenesterne ikke kan bruges.

I fremtiden kommer der måske mange forskellige udgaver af den Android-baserede Kindle Fire - men det bliver ikke Amazon, der skal fremstille dem.

"Det kan ende med et udvalg af forskellige designs og størrelser der passer til forskellige behov uden at Amazon skal producere dem alle selv. Det kan være en "HTC Dream Kindle" eller en "Kindle Fire HTC" eller en "Kindle Fire 2 10-tommer fra HTC".

Men indtil videre er det kun spekulationer. Amazon har ikke selv bekræftet noget og firmaet ville da heller ikke bekræfte at man overhovedet var på vej med en tavlecomputer, før Jeff Bezos kom med den officielle udmelding sidste efterår.

Amazon har til gengæld signaleret, at der kommer en ny version af Kindle Fire til foråret. En aktuel softwareopdatering skal rette de værste børnesygdomme, men browseren er dog fortsat langsom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere