Artikel top billede

Nye routere med gigabit-WLAN

De første WLAN-routere med den nye 802.11ac-standard bliver præsenteret på CES-messen.

På elektronikmessen CES i Las Vegas bliver de første WLAN-routere med den nye standard 802.11ac præsenteret. Standarden understøtter en hastighed på op til 1 gigabit i sekundet. En arbejdsgruppe under IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) vedtog en meget tidlig version af standarden tilbage i januar 2011.

Dengang forventede man, at de første produkter først ville være klar i slutningen af 2012, og analysefirmaet In-Stat regner først med at alle trådløse hotspots vil være omstillet til 802.11ac i 2015.

Men nu ser det altså ud til, at det kan gå lidt hurtigere. Buffalo er en af de første producenter, der ventes at præsentere 802.11ac-produkter på CES.

Ligesom den nuværende n-standard ligger 802.11ac i 5 GHz-frekvensområdet. Foruden nye routere bliver der sandsynligvis også præsenteret nye notebooks, smartphones og bilsystemer med teknologien på CES.

Den endelige version af 802.11ac er stadig ikke vedtaget, men det ventes ikke at specifikationen vil ændre sig væsentligt. IEEE er berygtet for at arbejde langsomt. Først i 2009 kom den endelige 802.11n-standard, selvom "draft-N" produkter allerede havde været på markedet i flere år. Det samme kan ske med ac-standarden.

På CES kommer også nye produkter med 802.11ad-standarden. Den understøtter hastigheder med op til 7 gigabit i sekundet i 60 GHz-frekvensområdet, men det fungerer kun over korte afstande - altså i det samme rum. Denne standard kunne f.eks. bruges til at overføre HD-video trådløst fra en boks til fjernsynet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere