Artikel top billede

iPad-dræber kan stoppes af legetøjsfirma

Er det en computer eller et legetøj? Hasbro forsøger nu at få stoppet salget af Transformer Prime fra Asus.

Legetøjsfirmaet Hasbro har sagsøgt Asus for varemærke-krænkelse. Hasbro har rettighederne til den populære legetøjsserie "Transformers", som har fået sit gennembrud på det store lærred i de sidste år - senest med "Transformers: Dark of the Moon".

Hasbro mener at Asus har tyvstjålet navnet til sin Transformer Prime tavlecomputer, som er den første tablet med quad-core-cpu. Det skriver Paid Content.

Nu kan Transformer Prime ikke ændre form til en lastbil eller en robot, men kan man tilslutte et tastatur og dermed bruge den som en notebook - deraf navnet.

Sagen skal nu forhandles ved en domstol i Los Angeles og Hasbro understreger, at man vil kæmpe hårdt for at beskytte sin intellektuelle ejendom.

Hasbro forsøger at få stoppet salget af Transformer Prime og kræver samtidig erstatning i ukendt størrelse.

I USA kan Transformer Prime købes allerede, men den kommer først i Danmark efter nytår.

Det kan umiddelbart se ud som om Hasbros chancer for at stoppe Transformer Prime kun er meget små. Der er ikke mange ligheder mellem legetøj og et computerprodukt.

Normalt gælder varemærker kun for en bestemt kategori af produkter - man kan altså godt bruge det samme navn til forskellige typer af ting, når blot er ikke er risiko for at de kan sammenblandes.

Men Hasbro vil sandsynligvis argumentere for, at Transformers-brandet efterhånden bruges til mange forskellige slags produkter og derfor bør der gælde en bredere beskyttelse.

Der er nok ingen tvivl om, hvor Asus har hentet inspirationen til Transformer Prime navnet. Den mest kendte Transformers-figur hedder netop Optimus Prime. Det kan gøre Hasbro's sag stærkere.

Asus er stadig kun en lille spiller på tablet-markedet, der domineres af Apple.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere