Artikel top billede

Google betaler næsten en milliard dollar til Mozilla

Microsoft og Yahoo var også interesseret i søgeaftalen med Mozilla, men Google smed flest penge på bordet.

Tidligere i denne uge kom det frem at Mozilla har indgået en ny treårig aftale med Google. Den betyder at Google fortsat vil være den foretrukne søgemaskine i Firefox-browseren i de kommende år. Nu kan AllThingsD-bloggeren Kara Swisher afsløre, at Google skal betale lidt under 300 mio. dollar om året til Mozilla eller et samlet beløb på næsten 900 mio. dollar for hele perioden.

Det er betydelig mere end Google har betalt indtil nu. Det ser ud til at Google og Microsoft har forsøgt at overbyde hinanden for at få søgeaftalen med Mozilla - selvom begge samtidig forsøger at slå Firefox-browseren ihjel med deres egne browsere (henholdsvis Chrome og Internet Explorer).

Yahoo har også budt, men i sidste ende blev det altså Google, der var parat til at smide flest penge på bordet.

Google er allerede den største indtægtskilde for Mozilla - i 2010 bidrog Google med 84 pct. af Mozillas omsætning på 123 mio. dollar.

Den gamle samarbejdsaftale udløb i november, og der var tvivl om hvorvidt den ville blive forlænget. Chrome har netop overhalet Firefox og er nu den andenmest populære browser - kun Internet Explorer er mere udbredt, og her er Bing naturligt nok det første valg som søgemaskine.

Derfor blev der spekuleret på, om Google ville afslutte samarbejdet med Mozilla for at svække Firefox. Men det ser altså ud til, at både Microsoft og Yahoo stod klar til at overtage, og dermed ville Google altså blot svække sin egen søgemaskine.

Mozilla får også penge fra andre partnere som Amazon, eBay og russiske Yandex. Men det er kun en dråbe i havet sammenlignet med den store sum, som Google skal betale i de næste tre år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere