Artikel top billede

De 10 mest læste historier på ComON i 2011

Under bæltestedet. Nye dimser. Hackeren fra helvede. Se årets mest læste artikler.

2011 slutter i morgen, og det er blevet tid til at se, hvad der i særdeleshed har tiltrukket læseres interesse på ComON. Her har du 2011 opsummeret i artikler, som er blevet læst flest gange på ComON i året, der er gået.

1. Apple stopper dansk kussekalender

Årets absolut mest læste artikel var artiklen om, at Apple har stoppet produktionen af en kalender, hvor danske piger havde taget intime nøgenbilleder af sig selv og konstrueret en kalender i Apples iPhoto. Historien viste, at Apple også uden for App Store holder godt styr på, hvad firmaet lægger navn til.

2. So Ein Ding-vært fik mundkurv på

Det var en næsten lige så læst nyhed, at DR krævede en So Ein Ding-udsendelse omredigeret. Det skyldtes, at værten Nikolaj Sonne i det oprindelige indslag demonstrerede, hvordan man kan se indhold på nettet, som af kommercielle årsager er skjult bag geografiske spærringer. Det mente DRs jurister kunne skaffe stationen på kant med ophavsretsloven.
En jurist udtalte senere til ComON, at DRs frygt sandsynligvis var grundløs.

3. Den nye iPad

I marts kunne vi skrive: Her er iPad 2. Artiklen om Apples seneste tavle-computer og dens specifikationer blev meget læst, selv om der ikke var de store nye tilføjelser at omtale.

4. 15-årig tjente kassen på Facebook

Det var også en yderst populær nyhed, at en 15-årig dansker som mange andre tjente gode penge på at kapre klik og trafik fra Facebook-brugere. Efter artiklen på ComON fik den ihærdige teenager flere jobtilbud.
Artiklen er også blandt de mest kommenterede i årets løb. 

5. Dansk patent kan stoppe Apple

Apple kunne i år løfte sløret for iPhone 4S. Kort tid efter spurgte ComON den danske antenneprofessor Gert Frølund Pedersen, om Apple i denne omgang havde lavet en mere gennemtænkt antennekontruktion. Det mente Frølund Pedersen, men han måtte i samme omgang fortælle, at Apple sandsynligvis ikke har patent på opbygningen. Professoren har selv taget et lignende patent og solgt det til Apples konkurrent for år tilbage.

6. Wlan-hackeren fra helvede

Læs historien, der vil få dig til at låse dit trådløse netværk: En wlan-hacker fik 18 års fængsel.

7. Microsofts mystiske styresystem

Microsoft og europæiske forskere har egentlig arbejdet på styresystemet Barrelfish i mange år, men i 2011 kom der lidt nyt om styresystemet.

8. Nettets nye darling kommer til Danmark 
I sommerferien kunne ComON afsløre, at tilbuds-giganten Croupon åbnede afdeling i Danmark.
Andre tjenester som Sweetdeal, Downtown og CityMonkey har allerede fodfæste i Danmark, men Croupon, der startede hele tilbuds-trenden i USA, vil også gerne have en bid af markedet i Danmark.
På trods af oprindelige toner om, at Croupon var nettets næste store ting, er forventningerne til en børsnotering neddroslet.

9. Knægt på 16 år kan revolutionere internettet 

En yderst intelligent fyr fik ved årets afslutning meget omtale på nettet.
16-årige Nick D'Aloisio har måske opfundet en måde, der kan gøre Googles søgninger hurtigere og mere relevante.

10. Så let kan kodeord på Windows knækkes

Det kom tilsyneladende bag på mange, at tyve har meget let ved at opsnappe samtlige kodeord fra en stjålen computer. Læs mere i: Så nemt kan Windows-kodeord knækkes.

Vi kan også se i vores statistikker, at Dilbert er yderst populær blandt jer læsere. Den mest læste Dilbert-stribe i år var denne. Husk, at du altid kan se flere tegneserier på Dilberts egen side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere